logo

CHP 18. Olağanüstü Kurultayını Yapıyor

CHP 18. Olağanüstü Kurultayını Yapıyor

CHP_18Cumhuriyet Halk Partisi 18. Olağanüstü Kurultayı Ankara, ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin aday olduğu CHP 18. Olağanüstü Kurultayı Ankara’da.

Recep Kenan/itvhaber.com

5 Eylül 2014’te başlayan ve iki gün sürecek olan Kurultay 6 Eylül 2014 Cumartesi günü tamamlanarak CHP’nin Genel Başkan olacak isim belirlenecek.

“GÜÇLÜ CHP, GÜÇLÜ DEMOKRASİ, GÜÇLÜ TÜRKİYE”

5 ve 6 Eylül günlerinde yapılacak olağanüstü kurultay için ATO Congresium Merkezi’nin içi ve dışı afiş ve pankartlarla donatıldı. Merkezin girişine ve kurultayın yapılacağı salona, “Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye” pankartları yerleştirildi. Partililer de sabahın erken saatlerinden itibaren merkeze gelmeye başladı.

“BİRLİK VE KARDEŞLİK”

CHP 18. Olağanüstü kurultayı teması, “Birlik ve kardeşlik”, “CHP’de demokrasi, Türkiye’de demokrasi”, “Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması” olarak belirlendi.

Kurultay için gelen delegeler hazirun defterini imzalayarak, salona girdiler.  Kurultay’ın spor salonu yerine Kongre merkezinde yapılması kargaşaya neden oldu. Kurultayın yapıldığı salonda kapasite düşük olduğu gerekçesi ile kısıtlı sayıda kişi alınınca, dışarıda kalanlar uzun kuyruklar oluşturdular.

DİVAN BAŞKANI ENGİN ALTAY

Divan Başkanlığı’na Engin Altay’ın seçildiği Kurultay’da Mustafa Sarıgül’de protokolde yer alıyor.

ADAYLAR KUNUŞUYOR

Haberin hazırlandığı şu saatlerde adaylardan Muharrem İnce konuşmasını tamamladı. Mevcut Genel Başkan ve ikinci aday Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını yapıyor.

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı’nın yapıldığı ATO Kongre Merkezi’nde 3 bin 250 koltuk bulunuyor. Siyasi parti temsilcileri ve meslek odalarının da davet edildiği kurultayda, bin 218 delege isimlerine ayrılmış koltuklarda oturuyor. Ana salona, yaklaşık bin 250 izleyici alınacak. Fuaye, ana ve yan salonlarla kurultayı, yaklaşık 10 bin kişi izleyebiliyor.

CHP Milletvekilleri, PM üyeleri ve delegelerin yanı sıra onur konuklarının da yer aldıkları CHP Kurultayı’nı, 900’ün üzerinde gazeteci takip ediyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ