logo

CHP Ataşehir Aday Adayı Sefa Sarısoy ; ‘Sürpriz Bir İsim değilim’

CHP Ataşehir Aday Adayı Sefa Sarısoy ; ‘Sürpriz Bir İsim değilim’

Gazetemizi ziyaret eden CHP Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Sefa Sarısoy, “Mesleğim makine mühendisliği, o nedenle proje adayıyım. Sürpriz isim değilim.” dedi

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de parti içi yarışa başlayan ve bu yarışta, seçilmediği zaman örgütüne küsmeyecek CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sefa Sarısoy ile gazetemizi ziyarette gerçekleştirdiğimiz sohbeti getiriyoruz sizlere.
Ataşehir’e hizmet yarışında öne geçme mücadelesini parti içinde yürütmenin yöntemlerinden aday adaylığı süreci çok önemli. Kırıp dökmeden parti içi yarış olarak düşünülmesi gereken aday adaylık süreci, siyasetin en önemli sınavı. Aday olamayanların; partisinin belirlediği aday etrafında kenetlenme erdemi göstermesi, bu yarışta partisine zarar vermeden, demokratik mücadele vermesi en önemli kazanım olacaktır siyaset ve siyasetçi adına.

Gazetemizi ziyarette Recep Kenan ve İsa Kırım’ın Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sefa Sarısoy ile birlikte gerçekleştirdiğimiz sohbet:

*Sayın Sefa Sarısoy, Ataşehir’e vakıf kurmanızın amacı nedir?
Yaşadığınız, havasını soluduğunuz şehre, topluma hizmet etmenin yalnızca siyaset ile olmayacağını, şayet hizmet etmek istiyorsanız her şart ve ortamda hizmet edilebileceğini düşünerek Ataşehir Sosyal, Ekonomik Araştırmalar ve Eğitim Vakfı’nı kurduk.

*ATASAV Kuruluşundan bugüne kadar ne gibi faaliyetler yaptı
ATASAV’ın resmi kuruluşu ile birlikte, sosyal, kültürel şehirleşme paneller, düzenledik. Ataşehir’in demografik yapısıyla ilgili Yeditepe Üniversitesi ile birlikte araştırma yapmaktayız. Bir anlamda Ataşehir’in emarını çekiyoruz. Attığımız her adım bilimin ışığındadır. İnsanlarımızın sorunları ile birlikte Ataşehir’in sorunlarını tespit ediyoruz. Toplumun sosyal, kültür, ekonomik yapısını hassasiyetlerini araştırma sonucu tespit edeceğiz. Eylül 2013 tarihinde araştırmanın tamamlanmasını planlıyoruz. Ayrıca, Ataşehir’in, mahallelerinin, tarihi geçmişi, sivil toplum kurumları, yöre dernekleri, resmi kuruluşların yer aldığı 284 sayfalık “Ataşehir 2013” kitap çalışmasını ATASAV Kültür Sanat Komisyonu 7 aylık bir çalışmasının sonucu ay sonunda baskısı tamamlanacak. Ataşehir’in yeni bir ilçe olmasından dolayı böyle bir araştırmaya ihtiyacının olduğunu düşündük. Yazılı eserlerin gelecek tarihe ışık tutacağını düşünerek böyle bir eser hazırladık.

*Aday adaylığı çalışmalarınızda nasıl bir kampanya yapmayı düşünüyorsunuz?
Aday adaylığı tanıtım çalışmalarımı sade, gösterişsiz bir şekilde yürüteceğim. Parti örgütümüze yabancı değilim. Bir program dahilinde, her hangi bir vatandaş gibi Ataşehir’in 17 mahallesini, sokaklarını yürüyerek gezeceğim, sohbet edeceğim sorunları dinleyeceğim. Ayrıca, Ataşehir ve mahalleleriyle ilgili hazırladığım uygulanabilir projeleri yerinde görmek ve revize etme imkanım olacak.

ATAŞEHİR FİNANS MERKEZİ OLSUN AMA ÖNCE KÜLTÜR MERKEZİ OLSUN

*Ekonomik, sosyal, kariyer olarak belirli bir noktadasınız belediye başkanlığı adaylığını neden düşündünüz?
Ataşehir oy mühendisliği yapılarak ilçe yapılmış, çeşitli ilçelerin mahallelerinin birer ikişer mahallelerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş bir ilçedir. Son derece kozmopolitik bir yapı söz konusudur. Ne var ki burada bundan daha önemli bir konu vardır. O da buradaki adaletsiz gelir dağılımıdır. Gelir dengesizliğinin bütün ülkede adaletsiz olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, buradaki dengeler Türkiye genelinin çok üstündedir. Bu nedenle bir tarafta ultra lüks hayat sürerken, diğer tarafta islah edilmemiş dere kenarında ayağında ayakkabısı, üzerinde elbisesi olmadan oynayan çocukları, akşam sofralarına içecek bir tas çorba koymakta zorlanan aileleri görebilirsiniz. Bu sorun üzerine ciddi bir araştırma yaptık. Sonucunda Ataşehir’in adaletli dağılım endeksinin İstanbul’da Türkiye’nin de çok altında olduğu reel rakamlarla tespit ettik. Kabul etmek gerekir ki, hayatlarımızı belirli bir gelirle idame ettirmek durumundayız. Bu noktada gelir dağılımı hayat şartlarını belirleyen, en önemli unsur olarak öne çıkıyor. İhtiyaçların karşılanması noktasında bu bölgede kişiler arasında çok ciddi uçurumlar göze çarpıyor. Bu gerçeklere rağmen ne yazık ki Ataşehir finans merkezi yapılmaya çalışılıyor. Tamam, burası finans merkezi olsun ama daha önce kültür merkezi olsun. Bir kentte kültür merkezi yoksa orası kesinlikle finans merkezi olamaz. Bunu taraflı tarafsız herkesin kabul etmesi gerekir. Burada insanların sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kültür merkezi oluşturamıyorsanız orası beton yığınlarından öteye geçemez. Dolaysıyla orası yaşanılabilir bir bölge olmaktan uzaklaşır.

*Sizce en büyük muhakeme nedir?
En büyük muhakeme vicdan muhakemesidir. Yastığa kafanızı koyduğunuzda vicdanınızla baş başa kalarak muhakeme yapabiliyorsanız dünyanın en büyük huzurunu kendinizde bulursunuz.

*Mühendis olmanız Ataşehir’e ne kazandırabilir?
Bir insanın kendisinden bahsetmesi kadar zor bir şey yoktur. Biz mühendisler proje odaklı olarak çalışırız. Detaycı ve mükemmeliyetçiyizdir. Yaptıkları projenin en küçük noktasına kadar hesabını yaparlar. İhtimale bırakmazlar. Zaten bırakırlarsa başarılı olamazlar. Siz mesleki alanınızda başarılı mısınız diye sorarsanız, yurt içinde ve yurt dışında önemli projeler yaptık. Halende yapıyoruz. Takdirini size bırakıyorum.

*Şayet, CHP sizi aday göstermezse yolunuzu ayırırmsınız, partiye küsermsiniz?
Neden yolumu ayarıyım veya küseyim? CHP Genel Merkez, İstanbul İl, ilçe örgütümüz kimi layık gördüyse saygı duyarım. Her şeyden önce, biz dün CHP’li olmadık. Biz partiliyiz. Gösterilen aday etrafında birleşerek bir nefer gibi çalışırız.

SÜRPRİZ ADAY DEĞİLİM

*İnternet ve sosyal paylaşım sitelerinde, “ CHP Ataşehir Belediye Başkanlığı’na sürpriz aday adayı” haberini gördüm. Gerçekten sürpriz adayımsınız?
Bu sürpriz aday sözü bana ait değildir. Gazeteci beni sürpriz olarak görmüş saygı duyarım. Ben kendimi sürpriz olarak görmüyorum.
*Ataşehirlilerin sizi yeteri kadar tanıdığına inanıyormusunuz?
Yaklaşık 10 senedir Ataşehir’de ikamet ediyorum, iş yerim Ataşehir’de çok iyi tanınıyorum dersem abartmış olurum. 350 bin nüfuslu bir ilçede ne kadar tanınırsınız ki? Şahsen ben, Ataşehir’e, topluma yapacağım kalıcı hizmetlerimle tanınmak isterim.

BATTAL İLGEZDİ BELİRLİ NOKTAYA KADAR BELEDİYECİLİKTE BAŞARILIDIR
*Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin hizmetlerinden memnun değilmisiniz de aynı partiden aday olmayı düşünüyorsunuz?

Yeterlilik kişilerin ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterebilen bir olgudur. Bence bunu şöyle görmek gerekir; Ataşehir İstanbul’un en genç ilçelerinden bir tanesi. Bir şeyi yoktan var etmek, bir şeyleri ortaya koyabilmek gerçekten zordur. Bizim toplumumuzda maalesef belediyecilik hizmetleri biraz farklı algılanıyor. Belediyecilik yol yapmak, asfalt döşemek, park yapmak değildir. Bunlar belediyelerin yapması gereken zaruri hizmetlerdir. Klasik açıdan bakarsanız Sayın Battal İlgezdi belirli noktaya kadar belediyecilikte başarılı olmuştur.
*CHP sizi aday göstermezse veya sizi meclis üyeliği, başkan yardımcılığı görevlerinde değerlendirme teklifinde bulunursa kabul edermisiniz?
CHP Genel Merkez, Ataşehir İlçe Örgütümüz, delegelerimiz, üyelerimizin vereceği karara saygılı kalarak CHP içerisinde siyasi çalışmalarıma devam ederim. Kişinin niyetinde hizmet etmek varsa, her şartta hizmet etmeye devam eder. Belediye meclis üyeliği veya başkan yardımcılığı görevlerini kabul etseydim meclis üyesi adayı olarak müracaatta bulunmayı düşünürdüm. Siyasetin uzun soluklu olduğuna inanlardan birisiyimdir.

ATAŞEHİR’İN HİZMETİNE TALİBİM

*CHP, sizi aday göstermesi halinde seçimi kazanacağınıza inanıyormusunuz?
Ataşehir’de yaşayan toplumun her kesimi ile bütünleşmeyi sağlayamazsanız, kendinizi yeteri kadar ifade edemezseniz kazanamazsınız. Her siyasi adayın söylediği gibi bende Ataşehir’in hizmetine talibim. CHP’nin diktiği hizmet bayrağını en şekilde koruyarak daha yükseklere çıkarmak en büyük hedefimdir.

*Toplumla bütünleşme derken, ne demek istediniz açarmısınız?
Siyasi görüşlerine bakmaksızın Ataşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum kurumlarımız, yerel basın mensuplarımızla, eski – yeni muhtarlarımız, Ataşehir’e hizmetleri geçen kanaat önderleri ile oturup konuşacağız. Onlarla fikir alış verişi yapacağız. Ataşehir’e nasıl hizmet verebilirizi tartışacağız. Ben. Bütün siyasi parti adaylarının Ataşehirlilere en güzel nasıl hizmet verebileceklerinin gayreti içerisinde olduğunu düşünüyorum.

*Ticari ve sosyal yaşamında Sefa Sarısoy’un birinci ilkesi nedir?
Ticari ve sosyal yaşamımda şayet başarılı olduysam, verdiğim sözün sonuna kadar arkasında olmak, Yapamayacağım sözü vermemek, insanları yaparım diye ümitlendirmemek, her şartta mükemmeli aramak, Her kendini bilen vatandaş gibi, ülkesine, devletine, kanunlarına saygılı olmak değişmez ilkelerimdir.

Sefa Sarısoy Kimdir?

16 Nisan 1965’de Sinop’un Ayancık ilçesinde doğan Sefa Sarısoy, ilk ve orta öğrenimini Ayancık’ta, Lise öğrenimi de İstanbul’da 50. Yıl Tahran Lisesi’nde tamamladı. Başarılı bir eğitim yaşamı olan Sarısoy, Yıldız Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Girişimci ve yenilikçi bir ruha sahip olan Sefa Sarısoy, proje, tasarım, danışmanlık ve yüklenim alanlarında faaliyet gösteren ERSA Mühendislik Limited Şirketi’nin kurucu ortağı olarak iş hayatına atıldı. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda önemli projeleri gerçekleştiren şirket, sektöründeki sayılı firmalar arasında yerini aldı.
Evli ve üç çocuk babası olan Sefa Sarısoy, yeni ilçe olan ve bir geçiş süreci yaşayan Ataşehir’de, Ataşehir Sosyal, Ekonomik Araştırmalar ve Eğitim Vakfı’nı (ATASAV) kurdu. Halen ilçede kurulan bu ilk vakfın Mütevelliler Kurulu Başkanlığını yapan Sefa Sarısoy, başarılı iş hayatına sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiği Vakıf çalışmalarını da katarak, dikkatleri üzerine çekti. Halktan kopamayan, halkın sorunlarına çözüm üretmeyi ilke edinen Sefa Sarısoy, bu nedenle sosyalgundeminiz.com internet gazetesinin imtiyaz sahipliği ve başyazarlığını yaparak, iş yaşamını çeşitlendirdi. Sivil Toplum kuruluşlarından çok sayıda başarı ve teşekkür plaketleri alan Sefa Sarısoy, yeni ilçe Ataşehir’de eksikliği duyulan ‘’Ataşehir-2013’’ adlı rehber kitabın hazırlanmasına öncülük etti. Sefa Sarısoy, Genel Merkezi ve 13 şubesinden 3’ü Ataşehir’de bulunan, 25 yıllık bir geçmişi olan Sinop İli, İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (SİYAD) Genel Merkez üyesidir. Ataşehir Sanayici İşadamları Derneği (ATASİAD) ve Sinop İşadamları Derneği‘nin ( SİAD)Başkan Yardımcılıklarını yürüten Sefa Sarısoy, Ataşehir’de tanınan ve sevilen bir kişiliğe sahiptir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ