logo

CHP Ataşehir Başkan A. Adayı İbrahim Sözen Büro Açtı

CHP Ataşehir Başkan A. Adayı İbrahim Sözen Büro Açtı

atasehir_ibrahimCumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Sözen, İstanbul eski Büykşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen’in katıldığı törenle çalışma ofisini açtı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Geçtiğimi günlerde aday adaylık başvurusu yaparak Ataşehir’in yönetimine talip olan CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Sözen, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sivas CHP eski Milletvekili Nurettin Sözen’in hazır bulunduğu, çok sayıda Ataşehirlinin katıldığı törenle çalışma ofisi açtı.

Sunuculuğunu ve açılışını tiyatro sanatçısı ve CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi A. Adayı Nazım Yılmaz’ın yaptığı törendeki konuşmada, CHP’nin önce yerel seçim başarısı, sonra da genel seçim başarısı ile taçlanacağını iddia eden CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Sözen, AKP iktidarını demokratik yolla alaşağı edeceklerini söyledi.

Gezi’de hayatını kaybeden 6 yurttaşı hatırlatan Sözen, bunlardan bir olan Mehmet Ayvalıtaş’ın Ataşehir sakini olduğunun altını çizdi.

Sonun Başlangıcına 3 Ay 22 Gün

İstanbul’un Ataşehir İlçesi’nin belediye başkanlığına talip olduğunu açıklayan Dr. İbrahim Sözen, “Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye Sultanlığı’nın yıkılmasına 3 ay 22 gün kalmıştır. 30 Mart sabahı sonlarının geldiği haberini bütün Türkiye görecektir. Çıktığımız bu yolda bize vereceğiniz destek için teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Önce Yerel, Ardından Genel İktidarla Taçlanacak

Tüm yurtsever insanlara terörist muamelesi yapan bu iktidarı önce yerel, sonra da genel seçimlerle yıkacaklarını dile getiren Dr. İbrahim Sözen: “AK Parti İktidarı Ataşehir’i bir finans ve rant merkezi olarak görmektedir. Oysa biz Ataşehir’i içinde yaşayanlarımızla yönetmeye talibiz. Her mahalleye danışma merkezleri kuracağız ve sorunları buralardan çözmeye başlayacağız. CHP’yi önce yerel seçim başarısı, sonra da genel seçim başarısı ile taçlandırarak, bu baskı düzenini sandık yoluyla, demokratik yolla, alaşağı edeceğiz” dedi.

“Ne Zaman Düşersek Dara, Yürekli Bir Kemal Çıkar Ortaya”

Yurtsever insanlara terörist muamelesi, teröristlere de kral muamelesi yapıldığı iddiasında bulunan Dr. İbrahim Sözen, “Hiçbir suçu olmayan aydınlarımızı, ‘Türkiye’nin bölünme sürecine engel olmasınlar’ diye hapislerde süründürdüler. Yüzlerce, binlerce çocuğu babasız bıraktılar. Eşleri kocasız bıraktılar. Halkın oyu ile seçilmiş milletvekillerimizi hapislerde tutmayı sürdürdüler. Ancak diktatörlüklerde, muz cumhuriyetlerinde görülen uygulamalar yaptılar. Burası muz cumhuriyeti değil. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti. Tarihte hep yaptığımız gibi üç – dört ay sonra 29 Mart’ta bunun böyle olmadığını tekrar hatırlatacağız. Şarkılarda pankartlarda yazdığı gibi, Ne zaman düşersek dara yürekli bir Kemal Çıkar Ortaya” diye konuştu.

Türkiye Ahlak Polis Kavramıyla Tanışmak Üzere

Türkiye’de gelinen son noktanın korkunç olduğunu, Türkiye’de iktidarın açıkça insanların yatak odalarının mahremiyetini ihlal edecek noktaya geldiğinin altını çizen İbrahim Sözen. “Türkiye şeriat devletlerinin meşhur ahlak polis kavramıyla tanışmak üzeredir. 18 yaşının üzerinde reşit insanların evlerine, yatak odalarına polis baskınları düzenleyecek hale getirdiler Türkiye’yi” dedikten sonra, “Türkiye’yi bu çağdışı karanlığa, bu dinsel dikta rejimine teslim edecek miyiz?” diye seslendi katılımcılara.

YSK’dan Haksız Karar; Bakanlar İstifa Etmeyecek

Ataşehir’de AKP belediye başkan adayının açıklanmasını merakla beklediğini ifade eden Sözen,  “Egemenliğini Tayyip Erdoğan’a bağışlamış bir bakandan söz ediliyor Ataşehir’in AKP adayı için. Biz de diyoruz ki; hodri meydan… Koyun karşımıza en kudretli bakanınızı. Ataşehir’de sadece belediye başkanlığı kazanmakla kalmayalım. O bakanın temsil ettiği Ankara’daki merkezi hükümeti de Mustafa Kemal’de, Atatürk, Barbaros, Esatpaşa, Aşık Veysel, Yenisahra, Örnek, İçerenköy, Küçükbakkalköy, Kayışdağı mahallelerinde kurulacak sandıklarında sandığa gömelim. YSK haksız karar aldı. Aday olacak bakanlar, bakanlıktan istifa etmeden seçim çalışması yapabileceğini karara bağladı. Şimdiden en iyi bildikleri haksız rekabetin sinyalleri gelmeye başladı” diye konuştu.

CHP İktidara Çok Yakındır

Halkın 1989’da Anavatan Partisi’ne yaptığı gibi bu yerel seçimde Ak Parti’yi de tarihin derinliklerine göndermek için kararlı olduğunu iddia eden Sözen, “CHP iktidara çok yakındır. Ataşehir’de 5 yıllık CHP iktidarı çok başarılı hizmetler yapmıştır. Yeni kurulmuş bir belediye olmanın tüm dezavantajlarına karşın, sosyo – ekonomik açıdan daha geride olan birçok mahalleye hizmet götürmüştür. Huzurunuzda bir CHP’li ve bir vatandaş olarak bu hizmetlerinden dolayı, mevcut belediye başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

CHP’nin temsili konusunda sıkıntılar olduğunu, kendi içinde tartışarak halledileceğini söyleyen Dr. Sözen, “Ataşehir’de bugüne kadar CHP’li belediyemizin sunduğu hizmetleri birkaç adım ileriye taşımak, liyakate göre seçilmiş, çok donanımlı, çağdaş belediyecilik ve yönetim sistemlerine hakim bir kadroyla; Ataşehir’i, İstanbul ve Türkiye ölçeğinde değil, dünya standartlarında öncü belediye yapmak iddiasıyla, bu 5 yıllık yerel CHP iktidarı bayrağını teslim alarak, daha da yukarılara taşımak hedefiyle 8 kasım 2013 Cuma günü başvurumuzu CHP Genel Merkezi’ne yaparak CHP Ataşehir Belediye Başkan aday adaylığımızı açıkladık. Örgütümüzden ve halkımızdan gelen yoğun talep ve yüreklendirme karşısında geldiğimiz noktada bunu bir ulusal görev olarak algıladık” diye konuşan Dr. İbrahim Sözen “Allah utandırmasın” dileğinde bulundu.

Önümüzdeki günlerde mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak Ataşehir halkıyla projelerini paylaşacağını, açıklayacağını ifade eden Sözen, Ataşehir’i sadece finansın merkezi değil, önce insanın merkezi yapmak için göreve talip olduğunu söyleyen Sözen göreve geldiğinde, Ataşehir’de oluşan bu büyük finansal rant ve zenginliği, belediye bütçesinin tüm olanaklarından yaralanarak sosyal projelerle halkın refahı ve Ataşehir kentinin çağdaşlığı ve bayındırlığı için kullanacaklarını söyledi.

Ataşehir’i Sağlık Başkenti Yapacağız

Atakart adını verdikleri bir kart hazırladıklarını, düşük gelir gruplarına ait Ataşehirlilere bu kartı dağıtacaklarını söyleyen CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Sözen, “Vatandaşlarımızın gelirlerine göre bu kart sayesinde başta sağlık hizmetleri olmak üzere birçok belediye hizmetlerinden ücretsiz veya düşük katılım paylarıyla yararlandırılacak. Ataşehir’in 17 mahallesinin 17’sinde de belediyeye ait sağlık birimleri kuracağız. Bunların hepsinde doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık personellerimiz halka hizmet verecek. Ataşehir’i Türkiye ve belki de dünyada görülmemiş şekilde bir sağlık başkenti haline getireceğiz” diye yapacaklarını sıraladıktan sonra; “Halkımızın sağlığı öncelikle belediyemizin güvencesi altına alınacak” dedi.

Ataşehir’in E 5’ten Giriş Kapısına “Ataşehir Meydanı”

Ataşehir’e E 5 kenarında, içinde yaşam alanları bulunan, tiyatro, opera binası, sinema salonları, amfi tiyatro, spor ve eğlence alanları bulunan, örneklerine Avrupa ülkelerinde karşılaşılan büyük bir meydan yapacaklarını söylerken; meydanın Ataşehir’in E 5’ten giriş kapısı olacağını, buradan Ataşehir’in diğer mahallelerine girişi sağlayarak, Ataşehir’e Avrupai bir görünüm ve 30 Mart’ta CHP’li olacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile hafif raylı bir sistem üzerinde koordineli çalışarak uzak mahallelerin ulaşımını sağlayacaklarını vurguladı.

Kentsel Dönüşüm İçin Seçimi Bekleyin

Ataşehir’in çeşitli bölgelerinde gündemde olan kentsel dönüşüm uygulamaları için de iktidarı şiddetle eleştiren Sözen: “İnsanları yerlerinden edip 70 – 80 kilometre uzaklıktaki başka yerlere gönderen bir anlayışın, vatandaşın malında gözü olduğuna aşikardır. Sulukule’de yaşananların bir benzerinin buralarda yaşanmaması için lütfen imza atmayın. Mutlaka seçimi bekleyin. Bizim farklı çözümlerimiz olacak.” dedi.

Yolumuz Açık Olsun

Sivas’ın Gürün ilçesinden İstanbul’a, çocuklarının eğitimi amacıyla 1940’lı yılların sonunda göç etmiş bir ailenin çocuğu olduğunu hatırlatan Sözen, Prof. Dr. Nurettin Sözen nedeniyle İstanbul’u 1989-94 arası 5 yıl yönetmiş bir sosyal demokrat geleneğin ve deneyimin yaşandığı bir aileden geldiğinin altını çizerek; 5 yıl İstanbul’u yöneten bir aileden olmalarına rağmen başka aileler gibi gemicikleri, villaları, şirketleri, üniversiteleri, okulları, banka hesapları olmadığını vurgulayıp, “Dürüstlükten, ahlaktan, erdemden ilkelerimizden, kişiliğimizden ödün vermeden halkımızın huzuru, sağlığı, refahı için, CHP’nin hem yerelde hem merkezi hükümette iktidarı için Türkiye’nin dirliği, iç barışı ve bütünlüğü için çalışacağıma huzurlarınızda söz veriyorum” diyerek, “AKP şeriat devleti özlemine karşı omuz omuza duran; MHP’lisi, İşçi Partilisi, HEPAR’lısı, BBP’lisi yurtsever vatandaşlarımızın oylarını da bir sandıkta toplayarak, 29 Mart gecesi AKP iktidarının gidişini de inşallah bu meydanda beraber kutlayacağımıza olan inancımızla, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedikten sonra, “Yolumuz açık olsun arkadaşlar” diyerek tamamladı sözlerini.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ