logo

CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Adayları Ön Seçimi Yapıldı

CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Adayları Ön Seçimi Yapıldı

CHP Ataşehir belediye meclis üyesi adaylarının belirleneceği örgüt denetimi ile gerçekleştirilen ön seçim İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir İlçe Örgütü, Ataşehir belediye meclis üyesi adaylarının belirleneceği örgüt denetimi ile gerçekleştirilen ön seçimde oy kullanma işlemleri sabah saat 08.00’de başladı.

Yoğun katılımın görüldüğü CHP Ataşehir belediye meclis üyesi adaylarının belirleneceği örgüt denetimli ön seçimde oy verme işlemleri Saat 17.00’da tamamlandı.

CHP İstanbul Milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi ile Ali Gökçek’in de katıldığı CHP Ataşehir belediye meclis üyesi adaylarının belirleneceği örgüt denetimli ön seçimde oy kullanmak üzere CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, önceki dönem ilçe başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclis 1 Başkanvekili Kudret Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan ön seçimde oylarını kullandılar.

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel ve Duygu Adıgüzel sabah saatlerinde 1 No’lu sandıkta oylarını kullanarak eğilim iradelerini sandığa yansıttılar.

İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen, 29 sandık kurulan ön seçimde, 4’bini aşkın üyenin iradesini yansıtmak üzere sandık başına gitmesi bekleniyor.

Ataşehir’de yapılan CHP Örgütü ön seçim sonuçları gece geç saatlerde belli oldu. Çıkan sonuçlara göre 9 adayın fermuar sistemiyle listeye girmesi bekleniyor. Atama ve önseçim listesinden sırayla birer aday Meclis Üyesi adayı listesine girecek. Önseçim listesinde ilk 5’in yerinin garanti olduğu belirtilirken, kalan isimlerin ise genç ve kadın kotası değerlendirmesi ile değişebileceği, kesin sonuçların daha sonra açıklanacağı kaydediliyor.

Sorunsuz bir ön seçim yaşadıklarını kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Ataşehir’de tam bir demokrasi şöleni yaşadık. Üyelerimiz sandıklara eğilimlerini yansıttılar. sonuçlar belli oldu. Ancak “genç kotası” yaş sınırı ile ilgili tartışma oldu. Kotanın belirlenmesi için sonuçları İl Başkanlığımıza gönderdim. Genç kotası uygulaması kararı İl Başkanlığımızdan gelecek sonuçla belli olacak.” dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri Ataşehir İlçe Örgütü Ön Seçim Sonuçları İlk 10 Sıraya giren isimler:

  1. Anıl Dursun:                   1608
  2. Mustafa Karaoğlu:        1562
  3. Haydar Gürkan Yıldız:   1467
  4. Ezgi Kalender  :              1398
  5. Murat Güneş :                1359
  6. Hüseyin Gültekin :         1359
  7. Kaya Uluyılmaz  :           1345
  8. Mert Karadağ  :              1308
  9. Seher Gülay  :                 1231
  10. Fevzi Ağaçdalı :              1224

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ