logo

CHP ATAŞEHİR CUMHURİYET’TE ‘ŞAFAK NÖBETİ’NDE

CHP ATAŞEHİR CUMHURİYET’TE ‘ŞAFAK NÖBETİ’NDE

CHP Ataşehir İlçe Örgütü FETÖ ve PKK terör örgütleriyle ilişkisi iddiasıyla soruşturma açılan Cumhuriyet Gazetesi’ne destek için sabah şafakla birlikte nöbete başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

FETÖ ve PKK terör örgütleriyle ilişkisi olduğu iddiasıyla 17 gözaltı sonrasında 10 yazar ve yöneticisi tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi’ne, CHP İl örgütü, Cumhuriyet okurları, STK temsilcileri her gün gazete binasının önünde nöbet tutarak destek veriyorlar.

CHP İstanbul İl Başkanlığının yaptığı çizelgeye göre ilçe örgütlerinin tuttuğu nöbeti sabah saatlerinde devralan CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, kadın ve gençlik kollarının da olduğu örgüt üyeleri saat 13.00’a kadar Demokrasi Nöbeti tuttuğu Cumhuriyet Gazetesi’ne destek verdi.

CHP ATAŞEHİR CUMHURİYET GAZETESİNDE “ŞAFAK NÖBETİ”NDE

Sabah saat 06:00’da ilçe merkezinden hareket eden Ataşehir CHP örgüt üyeleri, Cumhuriyet Gazetesinde başlattıkları “Şafak Nöbeti” sırasında gazete önünde söylediği türküler eşliğinde halay çekerek; “Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Özgür basın susturulamaz” sloganlarını attı ve “Basın Özgürlüğünün Olmadığı Toplumlarda Demokrasiden Söz Edilemez” yazılı pankart taşıdılar.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve Kadın kolları Başkanı Nihan Erol ile ilçe yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir grup Ataşehirli basın mensupları ile birlikte ziyaret ettikleri Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç ile görüşerek kendisine çiçek takdim ettiler.

NÖBETTE ORHAN ERİNÇ’E ZİYARET DESTEK ZİYARETİ

Gazete öndeki nöbet sırasında Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz sahibi Orhan Erinç’i ziyaret eden heyet adına konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, olağanüstü  günlerin yaşandığı Cumhuriyet gazetesine desteklerini ileterek;  “Gazeteciler haber yapmak için gece gündüz demeden çalışırlar. Bizde bir şafak vakti buraya nöbeti devir almak için geldik. Cumhuriyetimizle eşdeğer olarak yaşamını sürdüren ve Cumhuriyet değerlerini savunmayı kendisine görev edinen, gazeteciliğin bütün etik kurallarına uyan, Atatürk’ün aydınlanma devrimini savunmayı ve tamamlamayı ilke edinen, toplumun bilgi edinme hakkına duyduğu saygı nedeniyle; yansız, doğru biçimde sayfalarına yansıtan bu gazetenin susturulmaya çalışılması, baskı yapılması vicdanların kabul edemeyeceği bir durumdur” diye konuştu.

CUMHURİYETİN DEĞERLERİYLE ÇELİŞMEYEN HABERCİLİK ANLAYIŞI

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP’liler olarak Cumhuriyetin değerleriyle çelişmeyen habercilik anlayışı olduğunun altını çizdiği Cumhuriyet Gazetesine desteklerini göstermek üzere Demokrasi ve Cumhuriyet Nöbeti tutmaya geldiklerini kaydederek;  Özgürlüklerin bir bedeli olduğunu en iyi bilenler sizlersiniz. Bu bedeli ödeyenlerin de başlarının göğe değecek kadar dik olduğunu da biliyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partililer,  toplumun doğru, yansız ve Cumhuriyetimizin değerleriyle çelişmeyen haberleri nedeniyle Cumhuriyet gazetesinin yanındayız. Özgür basının susturulamayacağını haykırmak için bugün Demokrasi Nöbeti tutmaya geldik. Şahsınızda bütün Cumhuriyet ailesine başarılarının devamını dilediğimizi iletmek isteriz” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET OKULU ÖĞRENCİLERİYİZ

15 Mart 1973’ten beri Cumhuriyet okuru olduğunun altını çizen Hakkı Altınkaynak, Cumhuriyet okulunun öğrencilerinden olduğunu kaydederek; “Bugün de Ataşehir örgütü olarak tutuklu bulunan gazeteci ve yazarlarımızın aydınlık meşalesini saygı ile selamlamak için buradayız. Yalnız olmadığınızı, her vesile ile her ortamda sizin özgürlükleri savunduğunuz kadar bizlerde bu özgürlüklerinizin arkasında olduğumuzu belirtmek için geldik” ifadeleri ile desteğinin altını çizdiği konuşmasını tamamladı.

Cumhuriyet Gazetesine destek nöbetine katılan ve ziyarete katılan Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata’da Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Cumhuriyet Gazetenin İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç’e desteklerini ileterek bu zor günlerin birlikte atlatılacağına inancını dile getirdi.

TÜRKİYE’NİN GEÇTİĞİ ZOR SÜREÇTEN PAYIMIZI ALDIK

Ülke olarak zor günlerden geçildiğinin, kendilerinin de bundan paylarını aldığının altını çizen Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Cumhuriyet Gazetenin İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç CHP Ataşehir Örgütünün ziyareti ve desteğinden duyduğu memnuniyeti belirterek; “ Ülkemiz zor süreçlerden geçiyor. Bizde Türkiye’nin geçtiği bu zor süreçten payımıza düşeni aldık. Gazetecilik dışında bir işimiz olmadığı için bu sürecinde geçeceğini düşünüyorum. Bu yüzden herhangi bir endişemiz yok. Bunu sağlayanda sizin desteklerinizdir. İyi ki varsınız” dedi.

NÖBET, CHP ARNAVUTKÖY İLÇE ÖRGÜTÜNE DEVREDİLDİ

İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak başkanlığındaki CHP Ataşehir ilçe örgütünün şafak ile başlayan, saat 13.00’e kadar süren ve Ataşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Sadi Özata ve Meclis üyeleri Süleyman Karadağ ile Fevzi Ağaçdalı’nında destek verdiği Cumhuriyet gazetesi önündeki “Cumhuriyet ve Demokrasi Nöbeti” CHP Arnavutköy İlçe Örgütüne devredilerek tamamlandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ