logo

CHP Ataşehir Deniz Gezmiş’te İdamın Yıldönümünde Üç Fidan Anıldı

CHP Ataşehir Deniz Gezmiş’te İdamın Yıldönümünde Üç Fidan Anıldı

CHP ilçe Başkanlığı 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Devrim şehitleri Deniz Gezmiş, Hüseyin inan ve Yusuf Aslan’ı Ataşehir’de bulunan Deniz Gezmiş parkında andı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’deki devrimci sol hareketin en önemli isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 50. yıl dönümünde Ataşehir’de anıldı.

Üç Fidan olarak anılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 50. yıl dönümünde CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Kudret Arslan, belediye meclis üyeleri, CHP Ataşehir ilçe yöneticileri, partililer ve Ataşehirliler katıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’ndaki Deniz Gezmiş anıtında Üç Fidan; Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir ilçe Başkanlığı 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen 68 kuşağı öncüleri Devrim şehitleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idam edilişlerini yıldönümünde saygı duruşunda bulunan katılımcılar, anıta karanfil bıraktı.

ÜÇ FİDAN 50. YILINDA ATAŞEHİR’DE ANILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir ilçe Başkanlığı 6 mayıs 1972 yılında idam edilen 68 kuşağı öncüleri Devrim şehitleri Deniz Gezmiş, Hüseyin inan ve Yusuf Aslan’ı idam edilişlerinin 50. Yılında Ataşehir’de bulunan Deniz Gezmiş parkında andı. Saygı duruşu ile başlayan anma programında parkta bulunan Deniz Gezmiş anıtına karanfil bıraktılar.

DENİZ GEZMİŞ ANITINA KARANFİL BIRAKTILAR

CHP Ataşehir ilçe Başkanı Celal Yalçın, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolu Başkanı Seval Düzenli ve yönetimi ve Gençlik Kolu Başkan Erdi Açıkgül ve yönetimi Deniz Gezmiş anıtına karanfil bıraktılar.

“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE DİYEN MUSTAFA KEMAL GENÇLİĞİ”

Gençlik Kolu Başkan Erdi Açıkgül Üç Fidanı Anma Programı kapsamında, akıllarında “Tam Bağımsız Türkiye diyen Mustafa Kemal gençliği” olduğunu vurguladıkları kısa birer açıklama yaptılar.

ŞİARLARI TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İDİ

68 kuşağı öncüleri Devrim şehitleri “Üç Fidan” Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idam kararının veren hakim, savcıların hatırlanmadığını kaydeden CHP Ataşehir ilçe Başkanı Celal Yalçın, anma programında yaptığı açıklamada, Deniz’lerin hala gönüllerde yerlerini koruduğunu kaydederek; “Onlar gençtiler, birer cevahirdiler. Şiarları tam bağımsız Türkiye idi. Onlar bu ülkenin 6. Filoya ABD emperyalizmine teslim olmasını istemiyorlardı. 50 senedir onlardan korktukları da budur. Deniz’ler, Hüseyin’ler, Yusuf’lar bir direnişin sembolleriydi. Onlar vatanın bağımsızlığını milletin birliğini beraberliğini istiyorlardı.” Dedi.

VATAN PARSEL PARSEL SATANLARIN DEĞİL; UĞRUNA ÖLENLERİN

“Ne diyordu Deniz?” sorusu ile konuşmasını sürdüren CHP Ataşehir ilçe Başkanı Celal Yalçın, Deniz Gezmiş’in sözünü hatırlatarak; “Vatan, parsel parsel satanların değil; uğruna ölenlerin vatanıdır. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, baskılara rağmen onların anılarını yaşatacağız.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ