logo

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Yalçın, ‘Ak Parti’den İstifa Eden Bize Katılan Üyeler Var’

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Yalçın, ‘Ak Parti’den İstifa Eden Bize Katılan Üyeler Var’

Celal Yalçın başkanlığında düzenlenen kahvaltı programda CHP Ataşehir İlçe yönetimi Ataşehir ve çevre ilçelerde görev yapan yerel basın mensupları bir araya geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı düzenlediği kahvaltılı toplantıda yerel basın mensuplarını ağırladı. Yalçın Ak Parti’den istifa edip Ataşehir İlçe Başkanlığı’na gelerek partilerine katılanlar olduğunu ifade etti.

İSTANBUL İL BAŞKANIMIZ CANAN KAFTANCIOĞLU’DUR

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İlçe Başkanı Celal Yalçın, çalışmalarını Genel Merkez talimatlarının şekillendirdiğini, Canan kaftancıoğlu’nun CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinin devam ettiğini vurgulayıp, “Genel Başkanımız son derece net bir şekilde İstanbul İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada; -İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’dur. Onların hukuksuz kararlarını tanımıyoruz- dedi. Bizler de bu bağlamda çalışmalarımızı değiştiriyoruz. Biz iktidarın bizi engellemelerine karşı duracağımızı her daim belirtiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEKTİR. ÖRGÜTÜMÜZE GÜVENİYORUZ”

Mirhan Cafe ve Restoran‘da düzenlenen kahvaltılı programda yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “CHP Ataşehir örgütü olarak İstanbul İl Başkanımızın başlattığı Öbek Çalışması kapsamında Ataşehir’de bulunan 135 bin 345 haneden 105 bin haneye ziyaretimizi gerçekleştirdik. Çalışmalarımız devam edecektir. Örgütümüze güveniyoruz” dedi.

Celal Yalçın başkanlığında ilçe yönetimi ve Ataşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Ebubekir Özkızıl ev sahipliğinde düzenlenen CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı Kahvaltı programına; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Bozkızıl, CHP Ataşehir İlçe Başkan yardımcıları Müslüm Acar ve Cafer Kayadibi ile Ataşehir ve çevre ilçelerde görev yapan yerel basın mensupları katıldı.

KAYIT ÜCRETİ ADI ALTINDA PARA ALINIYOR

Gündemi değerlendirdiği basın açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, kayıt parası ile ilgili soruya verdiği yanıtında, eğitimdeki gerilemeye işaret ederek; isimlerini de verebilecekleri bazı okullarda yüksek miktarda kayıt ücreti adı altında para alındığını, bu paraların da okul hesaplarına yatmadığının tespit edildiğini iddia etti.

DEVLETİN KURUCU PARTİSİ OLARAK İKTİDARA HAZIRIZ

Basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Celal Yalçın, “Ataşehir ile ilgili Genel Başkan’ın da katıldığı “Kültür Çalıştayı” yapıldı. İktidar olduğumuzda neler yapacağımız konusunda partimiz uzmanlarla ciddi, hummalı bir çalışma yapıyor. Bunlar sistematik bir çalışma. Cumhurbaşkanı adayı ve seçim programı belirlendikten sonra bizler bunları halkımıza ileteceğiz. Devletin kurucu partisi olmamız hasebi ile iktidara hazırız. Bunu Genel Başkanımız müjde olarak veriyor. İktidar bundan kaygı duyuyor ki; biz daha iktidara gelmeden bizim önerilerimiz halka çözüm neticesi ile ulaştırıyor. Biz onlara da teşekkür ediyoruz. Keşke öğrencilerin sırtına faiz yükünü bindirmeselerdi. Keşke daha önce 3600 ek göstergeleri verselerdi. Keşke taşerona kadroyu daha kapsamlı verselerdi. Keşke EYT’lilerin sorununu biz söylemeden çözseler.” Dedi.

UZUN ZAMANDIR BASIN MENSUBU DOSTLARIMIZLA BİR ARAYA GELEMİYORDUK

Kahvaltıdan sonra gündemi değerlendirerek basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, pandemi döneminin yıkıcı etkilerinin hep birlikte yaşandığına dikkat çekerek; Pandeminin yaşandığı bu zor dönemde kayıplarımız oldu. Birçok partilimizi, dostumuzu, sevdiğimizi kaybettik. Kısıtlamalar nedeniyle bir araya geleceğimiz ortamlar azaldı. Tam -bitti, bitiyor, maskeleri attık- derken; yine vakaların artması gündemde. Pandemi döneminde hem basınla hem de dostlarımızla bir araya geleceğimiz ortamlar maalesef azalmış durumdaydı. Uzun zamandır basın mensubu dostlarımızla bir araya gelemiyorduk.  Bugün Belediye Meclis üyemiz Bakir Bozkızıl’ın ev sahipliğinde bir araya geldik. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“ATAŞEHİR’DE YAKLAŞIK 105 BİN HANEYİ ZİYARET ETTİK”

 Ülkemizin ekonomik, adalet ve eğitim olarak birçok konuda eksiye gider durumda olduğunu söyleyen Celal Yalçın; “CHP örgütleri olarak İstanbul İl Başkanlığımızın başlattığı Öbek Çalışmada, saha çalışmalarında ve diğer noktada birçok konuda özverili şekilde çalışıyoruz. Bugüne kadar öbek çalışmaları kapsamında Ataşehir’de yaklaşık 105 bin haneyi ziyaret ettik.  Bu Ataşehir de bulunan hane sayısının yaklaşık yüzde 80’ine tekabül ediyor. Yüzde 20’lik birimini de gezmek durumundayız, geziyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte yaz aylarında olmasına rağmen sokak sokak, ev ev geziyoruz. Bu bağlamda da çalışmaları yürüten tüm örgüt emekçilerimize buradan selamlarımızı göndermiş olalım.

HÜKÜMETE YÖN VERİR NOKTADA OLDUK

 CHP’nin şikayet edilen konumundan hükümete yön veren konuma geçildiğinin altını çizen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Yakın zamana kadar genel siyaset noktasında Cumhuriyet Halk Partisi hep şikâyet edilirdi. -Üretemiyorlar,  proje sunamıyorlar, muhalefet yapmıyorlar- yapamıyorlar diye.  Ama Genel Başkanımızın halka açıkladığı birçok noktada; 3.600 ek gösterge olsun, öğrencilerin Kredi faizlerinin silinmesi noktasında olsun artık hükümete yön verir noktada olduk” şeklinde konuştu.

“CHP ÖRGÜTÜ OLARAK İKTİDARA GELECEĞİMİZE İNANDIK”

Örgüt olarak iktidara geleceklerine inandıklarını vurgulayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, açıklamasında, “Birçok tarafsız anket şirketinin anketlerinde partimiz iktidara gelecek konumda gözüküyor ve bu bağlamda da bizler hem Ataşehir örgütü olarak hem tüm İstanbul örgülü olarak hem de Türkiye’deki Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak iktidara geleceğimize inandık. Bu bağlamda hep beraber inançlı bir şekilde çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“GELİYOR GELMEKTE OLAN DİYORUM”

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Geliyor Gelmekte Olan” sloganının altını çizerek yaptığı açıklamada, “Söylemek istediğim şu Türkiye’nin geleceğine, üretime, bilime, akla, eğitime, adalete dayalı geleceğini Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının şekillendireceğini gururla İnançla söylüyoruz. Genel başkanımızın genel merkezimizin deyimi ile de geliyor gelmekte olan diyorum.” Dedi.

ATAŞEHİR’DE 133 BİN HANENİN 105 BİNİNİ GEZDİK

Celal Yalçın tarafından gündemin değerlendirildiği açıklamalarından sonra basın mensuplarının sorularının yanıtlaması ile program devam etti.

Gündemin değerlendirildiği açıklamasından sonra toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP İstanbul İl Başkanlığı programı kapsamında yürütülen öbek çalışması ile ilgili soruya, Ataşehir’de öbek çalışmasının yüzde 80’inin tamamlandığını söyledi. Yalçın yanıtında, “Ataşehir’de 133 bin 245 hane var. Yaklaşık 105 bin hanesini gezmiş durumdayız.

“İSTANBUL’DA KARTAL’DAN SONRA EN FAZLA ÜYESİ OLAN İKİNCİ İLÇEYİZ”

Biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğini stant açarak ya da sokakta gelin bize İlla üye olun diyerek yapmadıklarını ifade eden Yalçın, “Gelip partiye üye olup, partinin işleyişini, kurallarını ve disiplinini benimsemesi gerekiyor. Bu bağlamda da yaklaşık üye sayımız 15.200. Biz İstanbul’da Kartal’dan sonra ikinci fazla üyesi olan ilçe konumundayız.

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ BİR MÜJDE VEREBİLİR MİSİNİZ?

DUDULLU – BOSTANCI METROSU 2023 YILI BAŞINDA AÇILIYOR

Büyükşehir çalışmalarıyla ilgili bir müjde verebilir misiniz? Sorusunu da yanıtlayan Celal Yalçın, “Müjde olarak yaklaşık 1 milyon veya daha fazla kişinin taşınacağı noktada olan Dudullu – Bostancı metrosunun 2023 yılının başına kadar açılacağı müjdesini çok rahatlıkla verilebiliriz. Yine Kozyatağı yani Carrefour olarak bildiğiniz şu anda da İstanbul City olarak adlandırılan yerde 2.000 araçlık bir otoparkın sene sonuna yetiştirilmesi planlanıyor.” dedi.   

İBB 39 İLÇEYE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET GÖTÜRÜYOR

CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın İBB’ tarafından Ataşehir ile ilgili yürütülen projeler ve yatırımlar ile ilgili şu ayrıntılara yer verdi:
“Kayışdağı ormanları bölümünde bulunan daha önce de Ekrem İmamoğlu’nun ziyaret ettiği Kayışdağı ormanının da kısmen halka açılması noktasında çalışmalar başlamış durumda. Esatpaşa Spor Kompleksi ile ilk defa Ataşehir bir İBB spor kompleksine sahip olmuştu. Bunun yanı sıra İçerenköy’deki spor tesisinin de projesi tamamlandı yapımına önümüzdeki günlerde yapılmaya başlanacak. Ataşehir kurulduğu 2009 yılında 2019 yılına kadar neredeyse hiçbir İBB hizmetinden yararlanamadı. Bugün Gördüğünüz üzere onlarca hizmeti şu an bir çırpıda sayar hale geldik. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmeti siyasallaştırmıyor. 39 ilçeye eşit şekilde hizmet götürüyor. Dokuz mahallemiz de imar planlarını da biliyorsunuz çıkardık.  Hizmetlerimiz artarak devam edecek.”

CHP GENEL SEÇİMLERDE ATAŞEHİR’DE BİRİNCİ PARTİ OLACAK

2023 seçimlerinde Ataşehir’de birinci parti olacaklarını iddia eden CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Önümüzde 2023 seçimleri var iktidarı planlıyoruz ve iktidarı alacağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının hizmetlerini halkımız görmüş olacaktır. Şu anda buna çok inandığımızı söylemek istiyorum.  Biz üç dönemde Ataşehir Belediyesi’ni kazandık ama milletvekilliği seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir üstünlüğü vardı.  Bunu iddia ediyoruz Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki Genel Seçimlerde Ataşehir’de birinci parti olacak.” Dedi.

AK PARTİ’DEN İSTİFA EDEREK BİZE KATILAN ÜYELER VAR

Partilerine Ataşehir’de de yoğun katılım olduğunun altını çizen Yalçın, “Partimize diğer partilerden istifa ederek üye olanlar ver. AK Parti’den istifa ederek bize katılan üyeler de var. Halkın da artık Adalet ve Kalkınma Partisine teveccühünün azaldığını hep beraber gözlemliyoruz Çünkü artık ülkede ekonomi iyi gitmiyor.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ