logo

CHP Ataşehir Kadın Kolları’ndan Eş Zamanlı Basın Açıklaması

CHP Ataşehir Kadın Kolları’ndan Eş Zamanlı Basın Açıklaması

CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanlığı, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı protesto etmek için Türkiye geneli ile eş zamanlı basın açıklaması yaptılar.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı aldığı kararla, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı protesto etmek için Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde olduğu gibi Ataşehir ’de de eş zamanlı basın açıklaması yaptılar.

MİLLETİN SESİ MİTİNGİ’NE DAVET

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, basın açıklaması öncesi tüm duyarlı vatandaşları Cumartesi günü Maltepe Miting alanında düzenlenecek “Milletin Sesi Mitingi”ne davet etti.

KAFTANCIOĞLU’NA CEZAYA TEPKİ

Yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak bugün 81 ilde ve 973 ilçede İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hukuksuz karara karşı, tek ses olduk, sonda söyleyeceğimizi en başta söyleyelim” Dediler.

“FARKINA VARDILAR ARTIK; KAYBEDİYORLAR”

CHP İlçe binasında yapılan basın açıklaması öncesi İlçe Başkanı Celal Yalçın Cumartesi Maltepe Miting alanına tüm duyarlı vatandaşları davet eden ederek yaptığı açıklamada, “İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na mevcut Saray iktidarı 4 yıl 11 ay hapis cezasını onadı. Bu haksızlıklar, faşizan baskılar, bunun gibi durumlar dün Kadıköy’de, bugün Maltepe’de yarın farklı yerlerde devam edecekler. Çünkü farkına vardılar artık anketlerde, alanlarda kaybediyorlar. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de olduğu gibi birçok yerde kaybettikleri gibi bugün iktidarı kaybediyorlar, alelacele bir yerleri satmaya çalışıyorlar. Belediyelerimize, belediye başkanlarımıza büyükşehir belediye başkanlarımıza, farklı siyasi partilere operasyonlar çekmeye çalışıyorlar. İşte bu yüzden genel Başkanımız geçen hafta bir karar alarak Bursa Mitingini Maltepe’ye taşıdı.  Yarın yüz binler Maltepe Miting alanında olacağız. Yarın neden önemli; yarın duruşumuz onlara korku salacak, Türkiye Cumhuriyeti halkının baskılara, yalanlara, zulme boyun eğmediğini gösterecek. Bugün Kadın Kolları Başkanımız hem İstanbul’da hem Türkiye’de bir karar aldılar.  Canan Başkanın yanındayız diye” diyerek sözü basın açıklamasını okumak için İlçe kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli’ye bıraktı.

İlçe Başkanı Celal Yalçın’ın konuşmasından sonra basın açıklamasını CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli okudu.

CHP Ataşehir Kadın Kolları tarafından CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın Türkiye’nin 81 il ve 937 ilçesinde eş zamanlı yapılan basın açıklaması:

“İSTANBUL İL BAŞKANIMIZ CANAN KAFTANCIOĞLU’NA YÖNELİK HUKUKSUZ KARAR VE

21 MAYIS’TA İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ MİTİNGE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Kararlı adımlarla iktidara yürüyen partimizin öncü gücü olan kadınlardan korkan tek adam rejimi, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nu cezalandırmaya çalışıyor. Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hukuk dışı cezalandırma kararının, korku dışında başka bir dayanağı yoktur!

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak bugün 81 ilde ve 973 ilçede bu hukuksuz karara karşı tek ses olduk. Sonda söyleyeceğimizi en başta söyleyelim:

Tek adam rejimi, kadının gücünden korktu; çünkü şunu çok iyi biliyor: Bu ülkede siyasetçi olmak zor. Bu ülkede hem siyasetçi hem muhalif olmak daha zor. Bu ülkede hem siyasetçi hem muhalif hem de kadın olmak en zor… Canan Kaftancıoğlu, bütün bu zorlukların karşısında yılmadan, pes etmeden mücadele eden güçlü bir kadın siyasetçidir. Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir, Canan Türkiye’nindir.

O’nun yanında halk var. O yüzden Canan Kaftancıoğlu’nu yasaklarınızla yalnızlaştıramazsınız!

İstanbul İl Başkanımız görevinin başındadır ve parti çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmektedir.

Biz kadınlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu yok sayanlara boyun eğmiyoruz. Bu hukuksuz kararı tanımıyoruz. Hukuku yok sayan AKP Hükümeti’ne “Dur!” diyoruz. Bu ülkede hakkı, hukuku ve adaleti sağlamak için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Milletin Sesi mitinginde buluşuyoruz. 21 Mayıs Cumartesi günü Maltepe’de yapacağımız miting için tüm kadınlara çağrı yapıyoruz.

Gelin! Hukuksuzluğa karşı birlik olalım. Bu kararın ardından gelebilecek diğer hukuksuz uygulamalara set çekelim! Ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyelim. Biz kadınların azminin ve kararlığının önünde hiçbir kuvvetin duramayacağını gösterelim. Kadınların örgütlü gücünden korkan iktidara hep birlikte seslenelim. Biz gücümüzü haktan, hukuktan ve adaletten alıyoruz. Halkın örgütlü gücüyle hareket ediyoruz.

Yaşama hakkımız için, eşitlik için, özgürlük için, adalet için, demokrasi için kadın dayanışmasının gücünü gösterelim. Miting alanını mora boyayalım. Umudu örgütleyelim. Umut sadece bir duygu değil, umut bir eylem, örgütlü bir direniştir. Eşit ve özgür bir gelecek için, yaşasın örgütlü mücadelemiz!”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ