logo

CHP Ataşehir Kadınlarından Eş Zamanlı ‘Kadına Şiddete Karşı’ Açıklama

CHP Ataşehir Kadınlarından Eş Zamanlı ‘Kadına Şiddete Karşı’ Açıklama

CHP Ataşehir İlce Kadın Kolları, il ve ilçe örgütleri ile birlikte 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlce Kadın Kolları, Türkiye geneli il ve ilçe örgütleri ile birlikte 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

81 İL VE 973 İLÇE ÖRGÜTLERİ İLE EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Ataşehir ilçe Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla 81 il ve 973 ilçe örgütleri ile eş zamanlı yapılan yazılı basın açıklamasında, Birleşmiş Milletler örgütünün 1999 yılında 25 Kasım gününün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ilan edildiğini hatırlattı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE

Ataşehir ilçe Kadın Kolları tarafından yapılan açıklamada, kadınların yaşadıkları sorunları ve talepleri anımsatılarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunun altı çizildi.

“MİRABAL KARDEŞLER” İLE ÖNE ÇIKAN KADININ ŞİDDETLE MÜCADELE TARİHİ

“Mirabal Kardeşler” ile öne çıkan kadının şiddetle mücadele tarihinin özetlendiği CHP Ataşehir ilçe Kadın Kolları açıklamasında 1999 yılında Birleşmiş Milletler örgütünün 25 Kasımı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ilan ettiği hatırlatıldı. 

DİKTATÖRÜN KURTULDUĞUNU SANDIĞI “KELEBEKLER”İN ONURLU DİRENİŞİ

Kadınların dünyada ve Türkiye’de şiddet sarmalına karşı sesini yükselttiğini belirtilen açıklamada, diktatörün kurtulduğunu sandığı “Kelebekler”in onurlu direnişine sahip çıkmaya ve mücadeleyi büyütmeye devam etkilerini kaydedildi.

KADIN CİNAYETLERİ SİSTEMATİK OLARAK ARTTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Ataşehir ilçe Kadın Kolları, eş zamanlı basın açıklamasında, “AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik olarak arttı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kadın hayattan koparıldı. 1 Ocak 2022 ile 1 Kasım 2022 arasında ise 202’si şüpheli olmak üzere en az 482 kadın öldürüldü. Şüpheli kadın ölümü yoktur, etkin yürütülmeyen soruşturmalar vardır!” denildi.

İKTİDAR KADIN CİNAYETLERİNİN “SAYI” OLARAK NİTELİYOR

“HER KADIN BİR HAYATTIR!” ifadeleri ile dikkat çekilen, 81 il, 973 ilçede kadın erkek tek ses olunduğun altı çizilen CHP Ataşehir ilçe Kadın Kolları açıklamasında, son dönemlerde öldürülen kadınları anımsattı ve kadın cinayetlerinin durdurulması çağrısı yaparak; “Kadınları koruyamayan, şiddeti tolere edilebilir bulan, öldürülen kadınları sadece sayı olarak nitelendiren zihniyete bir kez daha sesleniyoruz.” Vurgusu yapıldı.

İktidarın ve bakanlıkların uygulamalarından örneklerin yer aldığı, kadın cinayetlerinin “Sayı” olarak nitelendiğinin altı çizilerek, anne, evlat, kız kardeş, öğretmen, doktor, mühendis, komşu olduğu, vurgulandı. Yaşamdan koparılanların arkasında gözü yaşlı anneler, babalar ve çocuklar kaldığı ifade edildi.  

24 SAAT İÇİNDE ‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ YÜRÜRLÜĞE KOYACAĞIZ

CHP Ataşehir ilçe Kadın Kollarının 81 il ve 973 ilçe kadın kolları başkanlıkları tarafından eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasında, kadını yok sayan politikalara karşı olduklarını vurguladıkları ifadeler yer aldı:
“Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. İktidara geldiğimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız. İki yıl önce İstanbul Sözleşmesi’nin bir maddesini hayata geçirdik. Genel Merkezimizde bir -Alo Şiddet- hattı kurduk. -Yaşam Hak- projemiz aracılığıyla 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmeti verdik, vermeye de devam ediyoruz. –Yaşam Hak- projemiz kapsamında bugüne kadar binlerce kadının hayatına bire bir dokunduk. 81 ilde 129 gönüllü avukat ekibi kurduk. Bu sürede 1135 kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı duruşmasını takip ettik. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 125 protokol imzaladık.”

EŞİTLİK MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

“İktidara geldiğimizde, yol haritamız hazır. Kadını güçlendirecek eşitlikçi politikaları derhal uygulamaya koyacağız. Bizlere ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten kalan büyük bir mücadele mirası var! Hiçbirimiz eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bugün sokaklara çıkarken, haklarımızı ve demokrasiyi savunmak için bir arada olacağız, kadın erkek hep birlikte sesimizi yükselteceğiz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ