logo

CHP Ataşehir Örgütü Ön Seçim İstiyor

CHP Ataşehir Örgütü Ön Seçim İstiyor

atasehir _ chp _on_secimCHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın 2015 Genel Seçim hazırlıkları gündemiyle yaptı örgüt toplantısında ön seçim talepleri dile getirildi. Ataşehir ön seçim istiyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı İlçe Merkezinde düzenlediği 2015 Genel Seçimi gündemli örgüt toplantısında örgütü dinledi.

PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, PM üyleri Onursal Adıgüzel ve Ümran Köksüz, İl Başkan Yardımcısı Doğan Çakmak ve Mehtap Düzova, eskil İl Başkanı Ali Özcan ve eski Ataşehir İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz’ın yanı sıra çok sayıda parti üyesi söz alarak günden konusu 2015 Genel Seçimi ile ilgili düşüncelerini ve partilerince yapılan hazırlıklara yönelik eleştirilerini dile getirdiler.

İlçe Başkanı Hakkı Altın Kaynak başkanlığında yapılan toplantıda, örgüt dikkate alınmadan yapılan aday tercihinin partilerine zarar verdiği görüşünün hakim olduğu eleştirilerin dile getirildiği toplantıda 2015 Genel Seçiminde milletvekili adayı belirlenirken örgütün görüşünün dikkate alınmasının önemine işaret edildi. Ön seçimin genel kabul gördüğü konuşmalarda, seçimden başarı ile çıkılacağı vurgusu yapıldı.

Battal İlgezdi “Partimizin Kararına Uymalıyız”

Gönlünün ön seçim istediğini söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, partisinin karar organlarının alacağı kararı kabul etmek zorunda olduklarını belirterek, partinin gerçek sosyal demokratlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yaptıkları ankette çıkan sonuçlarda; çalışmayanların, işsizlerin %90’ının CHP’ye oy vermediğini belirten İlgezdi, ev kadınlarında bu oranın %85, varoşlarda ise %70 olduğunu belirtti. Geçmişte merkez sağa oy veren, gelir seviyesi yüksek olan kesimlerin CHP’ye oy verdiğini söyledi. Bu kesimin de AKP’den korktuğu için, kendi yaşamlarına müdahale edilmesinden korktuğu için oy verdiğinin altını çizdi.

Genel merkez ve partinin üst organlarının bu konuda çözüm üretmesini isteyen İlgezdi; “Girmediğin ev, dokunmadığın vatandaş senin değildir. AKP’nin önündeki tek engel Cumhuriyet Halk Partisidir. Bunun için biz partimize sahip çıkacağız. Bizim asli görevimiz. Atamada yapsa, ön seçimle de aday belirlese partimize sahip çıkacağız. Temennimiz, gönlümüzden geçen ön seçim yapılmasıdır” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ