logo

CHP Ataşehir’de Din Görevlileri İle Buluştu

CHP Ataşehir’de Din Görevlileri İle Buluştu

chp_dinCumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı, Din Görevlileri Haftası kapsamında Ataşehir’de görev yapan din görevlileri ile kahvaltıda buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen kahvaltılı toplantıda Ataşehirde görev yapan din adamları Hakkı Altınkaynak başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.

“Alim Allah’tan korkmalıdır.”diye konuşmasına başlayan Ataşehir Azeri Camii İmamı Mehdi Aksu; “İnancımıza siyaseti bulaştırmamalıyız.”dedikten sonra, “Alevi Suni ayrımı yapmadan mezhep nifakı sokma diye Rabbime dua ediyorum.”dedi.

Din görevlilerinin haftalık izin yapamadıklarına dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, kullanamadıkları izinlerinin ücrete yansıtılması gerektiğini söyledi. Ataşehir Belediyesi’nin din görevlilerinin sorunları ile ilgilendiğin, din görevlilerine yakın durduğunu gördüğüne sevindiğini söyleyen İhsan Özkes, “CHP’nin başörtüsü ile sorunu yoktur. CHP’nin din ile Diyanetle Peygamber ile saygıdan başka hiçbir bağı yoktur.”diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet Hastanesi yakınında bir cami alanına ihtiyaç olduğunu dernek tarafından yapılan başvurudan sonuç alamadıklarını belirten bir imam, Everen Sitesi yakınındaki Takva Camii yapımı için Ataşehir Belediyesi’nin yetkililerinden yardım istediğini ifade etti.

Din görevlileri tarafından, camilerin bir siyasi partinin ön yada arka bahçesi olmadığı ifade edilirken, CHP’yi de dinin yada caminin karşısında olarak ta görmediklerinin altı çizildi.

Görevde oldukları 4.5 yılda talep olmadan camilerde hizmet verdiklerini, bu konuda Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin talimatı olduğunu söyleyen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, bu dönmemde muhalefetin karşı çıkmasına rağmen 4 caminin yapımını tamamladıklarını söyledi.

Evren Sitesi yakınındaki Takva Camisi ile ilgili açıklamalar yapan Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, bölgedeki alanın durumu ile ilgili bilgi verirken Ferhatpaşa ve Mimarsinan mhallelerindeki camileri kendilerinin yaptığına dikkat çekti.

CHP Ataşehir İlçe Teşkilatının Ataşehir’deki din görevlileri ile buluştuğu kahvaltılı tplantıya CHP İstanbul Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve İhsan Özkes ile birlikte; Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ataşehir Belediyesi Fen İleri Müdürü Deniz Kutlu, Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tarkan Akan Buztaş, Ataşehir İlçesi Müftülüğü’ne bağlı camilerde görev yapan din görevlileri ve Ataşehirdeki diğer din görevlileri ile davetliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ