Son Dakika


CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile belediye bürokratlarına destek amacıyla basın açıklaması ve yürüyüş düzenledi. Partililer, Ataşehir’de bulunan Atatürk Müzesi ve Kütüphanesi önünde bir araya gelerek, tutuklu isimlerin tutuksuz yargılanması ve özgürlüklerine kavuşması çağrısında bulundu.

Basın açıklamasında, Başkan Adıgüzel ve çalışma arkadaşlarının yaklaşık 30 gündür görevlerinden ve Ataşehir halkından ayrı kaldığı vurgulandı. CHP örgütü tarafından yapılan açıklamada, bu süreçte dayanışma ve umut duygusunun büyüdüğü belirtilerek, “Onursal Başkan ve belediye bürokratlarımız yalnız değildir” mesajı verildi.
Açıklamanın ardından CHP üyeleri ve partililer, Başkan Adıgüzel’in açılışını yapmasının planlandığı Atatürk Müzesi ve Kütüphanesi önünden CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı binasına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş öncesinde konuşan CHP Ataşehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Can Arslan, Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ve belediye bürokratlarının tutuklanmasına tepki gösterdi.
Arslan, halkın iradesine karşı yürütüldüğünü savunduğu sürece karşı mücadele ettiklerini belirterek, seçilmiş isimlerin siyasi operasyonlarla cezalandırılmak istendiğini ifade etti. Mücadelenin yalnızca birkaç kişiye değil, milyonların ortak iradesine ait olduğunu söyleyen Arslan, “Ataşehir’i birlikte kazandık. Bu halk geri adım atmaz” dedi.

CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Hülya Çiçek ise konuşmasında demokrasi, adalet ve halk iradesine sahip çıkmak için bir araya geldiklerini ifade etti.
Çiçek, Başkan Adıgüzel ve çalışma arkadaşlarının özgürlüklerinden mahrum bırakılmasının yalnızca kişilere değil, sandıkta oy kullanan Ataşehir halkının iradesine yönelik bir müdahale olduğunu savundu. “Adalet istiyoruz. Tutuksuz ve adil yargılama istiyoruz. Halkın iradesine saygı istiyoruz” ifadelerini kullanan Çiçek, dayanışma mesajı verdi.
Basın açıklamasında son konuşmayı yapan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Atakan Anıl Dizdaroğlu, Başkan Adıgüzel, belediye bürokratları ve çalışanlarının tutukluluğunun 30’uncu gününde mücadeleyi büyütmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.
Dizdaroğlu, adalet, demokrasi ve ekonomik refahın birbirinden ayrılmaz kavramlar olduğunu belirterek, “Adaletin olmadığı yerde demokrasi gelişemez, demokrasinin olmadığı yerde ekonomik refahtan söz edilemez” dedi.
Tutuklamaların hukuki değil siyasi olduğunu savunan Dizdaroğlu, tutuksuz yargılamanın esas olması gerektiğini ifade etti. CHP örgütünün mücadeleden geri adım atmayacağını söyleyen Dizdaroğlu, “İçeride tek bir yol arkadaşımız kalmayana kadar adalet mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına ve yürüyüşe, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.
Etkinlikte ayrıca Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Celal Yalçın ve Ayhan Özoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Köse ve Aytekin Şahin, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Necip Bektaş ile belediye meclis üyeleri de yer aldı.
Fotoğraf: Ali BAL
BENZER HABERLER