logo

CHP Başkan Adayı Necati Us ‘Akıncılar İkinci Adana’

CHP Başkan Adayı Necati Us ‘Akıncılar İkinci Adana’

Necati Us-Sivas, Akıncılar CHP Belediye Başkan Adayı olan Ataşehir Belediyesi Evlendirme Müdürü Necati Us ile nikah memurluğu dönemini, adaylık ve seçim sürecini konuştuk.

Recep Kenan/itvhaber.com

200 bine yaklaşan nikah sayısı ve evlendirdikleri çiftlerin çocuklarını evlendiren; Kadıköy, Beykoz, Beyoğlu ve Ataşehir Evlendirme Memuru olarak görev yapan Ataşehir Belediyesi Evlendirme Müdürü Necati Us, Yerel Seçimlerde Sivas Akıncılar İlçesi Belediye Başkanlığına CHP’den aday oldu.

YSK’nın seçim takvimi sürecinde istifa ederek seçim çalışmasına başlayacak olan Necati Us ile Evlendirme Memurluğu ve adaylık süreci ile seçim çalışmalarını konu alan bir söyleşi yaptık.

“Akıncılar İkinci Adana”diyerek Akıncılar’ın bölgedeki önemini vurgulayan, yaptığı dernek başkanlığı sırasında ‘Kavun Festivali’ni necati us_3 1başlatarak bölgede üretilen ürünleri tanıtmayı amaçladığını söyleyen ve Akıncılar Belediye Başkanlığına CHP’den aday olduğunu belirten Ataşehir Belediyesi Evlendirme Müdürü Necati Us, Akıncılar Belediyesi’ne CHP’nin bayrağını dikeceğini iddia etti.

NECATİ US KİMDİR?

Sivas Akıncılar doğumlu Necati US Lise mezunu. 1978’den bu yana İstanbul’da yaşıyor.

İstanbul’da ilk işine İstanbul Beldiyesi’nde ilçeler başkanlık değilken, Şube Müdürlüğü iken sınavla başladı. Sınavı kazandıktan sonra Kadıköy’e atanarak ilk olarak Kadıköy’de memur olarak görev aldı.

Memur olarak başladığı görevinin birinci yılında açılan evlendirme memuru kursana katıldı.

Kursa katılan 100 kişi içerisinden başarılı olan 14 kişi arasına girerek Kadıköy’de Nikah Memuru olarak göreve atandı. Kadıköy’den sonra Beyoğlu ve Beykoz’da nikah memuru olarak görev yaptıktan sonra tekrar Kadıköy’e döndü.  2003 yılına kadar Kadıköy’de nikah memuru olarak devam etti.

2003 yılının sonlarında Belediye Başkanı Selami Öztürk tarafından kızağa çekildi. Bu sürede Selami Öztürk’ün karşısında Ak Parti’den Kadıköy Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.  Aday olamadı. Ak Parti’den Belediye Meclisi Üyesi oldu. 5 sene belediye meclisi üyesi olarak görev yaptı.

Akıncılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin başkanlığını 4 sene yaptı. Bugün devam eden kavun festivalini başkanlık dönemimde başlattı.

2009 yılı yerel seçimlerinde Ataşehir’de CHP Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. 24 sırada aday gösterildiği için seçilemedi.

Ataşehir’de yerel seçimlerde kazanmak için sahada çok çalıştı. Seçimden sonra Ataşehir Belediyesi kurulurken göreve geri dönmek için dilekçe vererek Kadıköy’de tekrar göreve başladı. Göreve başladıktan sonra yeni kurulan Ataşehir’e evlendirme memuru olarak geldi.

necati us 4NİKAH VE ÖLÜM RAPORU AYNI MASADA

“Belediye kurulurken iki kırık sandalye ve bir kırık masanın olduğu barakanın içindeki bir bölümde çalışmaya başladık.”diye sözlerine başlayan Necati Us, “Baraka içerisindeki aynı odada evlendirme memuru olarak nikah kıyarken, aynı masada doktor hanım da ölüm raporu veriyordu.”diyor ve kendisi kıydığı nikah sonunda hayırlı olsun derken, doktorun başsağlığı dilediğinin altını çiziyor,  “Hayırlı olsun”un ve “Başınız sağ olsun”un aynı anda söylendiğini belirtiyor.

“Ataşehir Belediyesi kurulurken çok sıkıntılar çekildi. Başta Başkan ve tüm ekip çok emek harcadı. Ataşehir Belediyesi 10 yıllık hizmeti 3 yılda verdi Ataşehir’e.”diye Ataşehir’in kuruluşu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Necati US,  “Ataşehir’in yeni Nikah Salonu açıldıktan sonra modern salonlar ve çalışma ortamına kavuştu Ataşehirliler. Ataşehir’in yeni Nikah Salonu’ndan gelenler memnun, evlenenler memnun ve davetliler memnun.”diyerek halkın yeni nikah salonundan memnun olduğunu ifade eden Necati US, yaptığımız söyleşide şunları söyledi;

Toplu taşım araçları azlığı yüzünden ulaşımı biraz sıkıntılı yeni yerimizin. Ulaşım sıkıntısı yaşanıyor. Bu ulaşım zorluğunun nikah törenlerine katılımını etkilemez diye düşünüyorum.

necati us_6-2

AKINCILAR’DAN CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDUM

Akıncılar’dan CHP Belediye Başkan Adayı oldum. Geçtiğimiz günlerde Sivas Akıncılar’a Cumhuriyet Halk Partisi Akıncılar Belediye Başkan Adayı olduğumu ilan ettim. Akıncılar’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden tek aday olduğum için adaylığım kesin olarak görülebilir.  Devlet memuru olduğum için sürç başladığı zaman istifamı verip resmi adaylık başvurumsu yapacağım.

Akıncılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı, Sivas Akıncılar Merkez Derneği Kurucu Yönetimi Kurulu üyeliği, Sivas Platformu kurucu üyeliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi olarak sivil toplum kuruluşlarında görevlerim var. Caddebostan Lions Kulübü Kurucu Üyesiyim.

AKINCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ALACAĞIM

Üç siyasi partiye mensup rakip adaylarla demokratik bir mücadele sonucunda Akıncılar Belediye Başkanlığını alacağıma inanıyorum.

Araya başkalarını sokup bağımsız da olsa bölmek engellemek istiyorlar.  Buna güçleri yetmeyecek. Seçimi alacağız.

AKINCILAR BELEDİYESİ’NE CHP BAYRAĞINI DİKECEĞİZ

Sivas’ta bizim orası vadidir. Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar Akıncılar’da Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanlığı alamamıştır. Ama bu sefer Allah nasip ederse Akıncılar Belediyesi’ne CHP bayrağını dikeceğiz. Önce Allaha sonra kendime güveniyorum.  Seçimden sonra sizleri orada misafir edeceğiz kısmet olursa.

Akıncılar son 10 yıldır, iki dönemdir iktidar partisinin mensubu belediye başkanı tarafından yönetiliyor. Ben her sene gidiyorum Akıncılara. Bekliyorum ki; ilçem her sene biraz daha gelişmiş olsun. Fakat Akıncılar’ı hep küçülmüş gördüm. Nüfusta da azalma var. Çünkü istihdam yok. Hiçbir yatırım yok. Hizmet yok. Bunlar olmayınca insanlar ne yapacak? Gidip bir başka yerde kendisine imkan yaratacak.

AKINCILAR İKİNCİ ADANA

Akıncılar’ın en önemli sorunu halkın ürettiğini satamaması.  Üretici ürettiğini değerlendiremiyor. Akıncılar ikinci Adana’dır. Çok güzel kavun üretiyor. Domates üretiliyor. Üretici alıcının ayağına giderse malının değeri düşüyor. Üreticinin ürettiği ürün pazarlanamıyor. Doğru değerlendirilemiyor. Üretilen ürünleri değerlendirilmesi adına salça fabrikası kurulabilir.

Son gidişimde adaylığımı duyurarak seçim çalışmalarına Akıncılar’ın birkaç mahallesini ziyaret ederek başlattım.

Devlet memuru olduğum için Yüksek seçim Kurulu’nun belirlediği tarihte istifa ederek kollarımı sıvayıp Akıncılar’da seçim çalışmalarına devam edeceğim. Kapı Kapı, mahalle mahalle dolaşacağım. Halkla iç içe olduğum zaman Akıncılar halkının ihtiyaçları belirleyecek. Akıncılar 4 – 5 bin nüfuslu bir ilçe. Bu nüfusun 2 – 3 bini benim kendi çevrem, akrabam.

Seçim çalışmalarında halkı evlerinde ziyaret edeceğiz. Kahve kahve dolaşacağız. Camilerde cemaatleri ziyaret edeceğiz.

Necati Us - 6

HALKIN İHTİYAÇLARI BELİRLEYİP PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİM

Halkla iç içe olduğum zaman ihtiyaçları belirleyecek ve projeleri o doğrultuda belirleyip hayata geçirmek için çalışacağım. Açılacak yol varsa insanlarımızı mağdur etmeden açacağım. Hal ihtiyacı var Akıncılar üreticilerinin ürünlerini değerlendirebilecekleri.  Pazarlarda perakende satışla uğraşmak yerine kurulacak halde toptan ama değerine satabilecekler ürünlerini. Patatesini, soğanını, kavununu, karpuzunu halde alıcıyla buluşturacak hal. Bir de soğuk hava deposu projesi gerçekleştirmek istiyorum. Bu da bütçeyle olacak iş. Gerekirse İstanbul’daki belediyelerden destek alacağız.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ