logo

CHP ESKİ MV. KAMER GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

CHP ESKİ MV. KAMER GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

kamer_genc5 dönem TBMM’de görev yapan CHP eski milletvekili Kamer Genç Pankreas kanseri teşhisiyle uzun bir süredir tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti.

Siyasi hayatı Danışma Meclisi üyeliği ile başlayan Kamer Genç, uzun yıllar önce DYP, son yıllarda da CHP’de siyaset yapmıştı. Genç, kendine has muhalefet tarzı nedeniyle siyasetin renkli simaları arasında yer alıyordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün bir süredir pankreas kanseri tedavisi gören Kamer Genç’i Gayrettepe’de bulunan Florance Nightingale Hastanesi’nde ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu, ziyaretten sonra “Allah sağlık versin, şifa versin demenin ötesinde yapacak bir şeyimiz yok. Başka bir şey söylemek çok zor” demişti.

Genç’in vefatını CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, twitter hesabından duyurdu. Ağbaba, “Laik Cumhuriyetin yılmaz ve korkusuz savunucusu değerli büyüğümüz Kamer Genç’i kaybettik. Başımız sağolsun” diye yazdı.

KAMER GENÇ KİMDİR?

18., 19., 20., 21. ve 23. Dönem Tunceli Milletvekili Kamer Genç 1940 yılında Tunceli’de doğdu. 1960 yılında Maliye Okulu’na yatılı olarak girdi. 1966 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ni (şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İltisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı’nda staj yaptı ve Bingöl’e vergi kontrol memuru olarak atandı.

1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazandı ve Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. 1981 yılında Tunceli’den Danışma Meclisi Üyeliği’ne seçildi. 1983’te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli’den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi.

1983-1987 yılları arasında mali müşavirlik yaptı. Ardından dört dönem milletvekili seçildi. 1993’ten 1999’a kadar TBMM Başkan Vekilliği yaptı. 2007 seçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçildi.

Kamer Genç, Sevim Genç’le evlidir ve iki çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ