logo

CHP İSTANBUL ‘ÇEVRE SORUNLARI ÇALIŞTAYI’ DÜZENLEDİ

CHP İSTANBUL ‘ÇEVRE SORUNLARI ÇALIŞTAYI’ DÜZENLEDİ

chp_cevre_calistayCHP İstanbul İl Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu , Çevreci Sivil Toplum Örgütleri temsilcileriyle ”İstanbul’un Çevre Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı” düzenledi.

Şişli, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde, CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Başkanı Şeyma Dumrul’un yönettiği, 55 sivil toplum örgütü başkanı ve yöneticilerinin katıldığı çevre çalıştayında, 4 platform 171 STK’ adına bu toplantıda yer aldı.Toplam 214 çevreci sivil toplum örgütünün İstanbul’un çevre sorunları ve çözümleri konusunda görüşleri çalıştaya yansıdı .

Konuşulan konuların içerisinde; Mega projelerin sivil toplum örgütlerine sorulmadan amatörce, sadece harita üzerinden bakılarak planlanması, çevre hiçe sayılarak inşa edilmek istenmesi ( 3. Köprü, Kanal İstanbul, 3. Havaalanı gibi) ; Artan bilinçsizce inşaatlaşma içerisinde yeşil alanların giderek yok olması. İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alanın azlığı; İstanbul’un 126 deresinde yaşanan büyük kirlilik; Temiz içme suyu sorunu, İSKi’ye ait arıtma tesislerinin görevini yerine getirmemesi, İSKİ tarafından su kaynaklarının yeterince korunmaması ve yok olması; Giderek artan hava kirliliği; Ormanların ve içindeki yaban hayatın mega projeler, inşaatlar, yanlış yatırımlar ve karalar nedeniyle yok olması; Sokak hayvanlarının ve diğer yaban hayattaki hayvanların maruz kaldığı muamele ve eziyetler ; Yanlış kentsel dönüşüm uygulamaları nedeniyle çevreye verilen zararlar ; Marmara Denizindeki kirliliğin artması, denizcilik ve balıkçılık sorunları ; Kıyıların yağmalanarak halka kapatılması ; Tarımın artık yok olmaya yüz tutması ,tarihi ekim dikim alanlarını İBB tarafından imara açma girişimleri; AKP tarafında İstanbul’un Anayasası dedikleri imar planını sürekli ihlal edilmesi, İstanbul hakkındaki önemli kararların İstanbulluya görüş sorulmadan Ankara’dan alınması ; Çevrecilerin haklarını hukuki yönden aramalarına engel olmak için dava harç paralarının yükseltilmesi tartışılan konular arasındaydı.

Şişli, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’ndeki çevre çalıştayına katılan, 22 CHP İlçe Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu başkanlarının muhteşem bir ev sahipliği yaptığı bu çalıştayın daha sonra bir kitapçık olarak yayınlanacağı ifade edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ