logo

CHP İstanbul’dan Destek: EYT’liler Lütuf Değil Kazanılmış Haklarını İstiyor

CHP İstanbul’dan Destek: EYT’liler Lütuf Değil Kazanılmış Haklarını İstiyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, parti yöneticileri ve milletvekillerinin katılımı ile mağduriyet yaşayan emeklilere ve EYT’lilere destek açıklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri “Emeklilikte Yaşa Takılanlar”ların mağduriyetine dikkat çekmek üzere 81 ilde eş zamanlı olarak EYT’lilere destek açıklaması yaptı.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR LÜTUF DEĞİL KAZANILMIŞ HAKLARINI İSTİYOR 

EYT’lilere yapılanı, ülke tarihinin en büyük hak gasplarından biri olarak niteleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada, kazanılmış haklarını isteyen EYT’lilerin bu büyük hak gaspına CHP iktidarında son verileceğini söyledi.

CHP İKTİDARINA EYT’LİLER İÇİN EMEKLİLER İÇİN DÜZENLEMELER

EYT’lilere destek amacıyla CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında EYT’liler ve emekliler için iktidar olduklarında yapacakları düzenlemeleri; “EYT’lilerin geçmişe dönük emeklilik haklarını teslim edecek, hak gaspına son vereceğiz. En düşük emekli aylığını asgari ücrete eşitleyeceğiz. Emekli aylıklarında iyileştirmeler yapacak, aylık bağlama oranlarını eski düzeye çekecek, güncelleme katsayısında milli gelir artışının tümünü dikkate alacağız. Emeklilerimizin beklediği ‘’İntibak Yasası’’nı çıkartacak ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizliklere son vereceğiz.” Şeklinde özetledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP PM üyeleri Sevgi Kılıç ve Hasan Efe Uyar, CHP Milletvekilleri Turan Aydoğan ve Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları, Emekli Dernekleri, EYT’liler, Sendikalılar ve Demokratik Kitle Örgütleri ile birlikte Şişhane Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütlerinin 81 ilde eş zamanlı olarak EYT’lilere destek amacıyla düzenlediği ‘’Emeklilikte Yaşa Takılanlar; lütuf değil, kazanılmış haklarını istiyor’’ konulu basın açıklamasını gerçekleştirdi.

ÜLKE TARİHİNİN EN BÜYÜK HAK GASPLARINDAN BİRİ ORTAYA ÇIKTI

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 22 yıldır anayasal emeklilik haklarının verilmesi için mücadele ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor.” Diye başlayan ve Canan Kaftancıoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında,  EYT mağduriyetinin, 1999 yılında yapılan değişiklikler ve 2008 yılında yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Yasası ile emeklilik yaşı ve prim ödeme gün sayısı kademe kademe arttırılması ile ülke tarihinin en büyük hak gasplarından biri ortaya çıktığı vurgulandı.

CHP İstanbul İl 81 ilde eş zamanlı olarak EYT’lilere destek açıklamasından ayrıntılar:

“İlk sigorta girişi 9 Eylül 1999 öncesi olup, emeklilik için gereken sigortalılık süresi ve prim gün sayısını dolduran çalışanların emeklilik hakları ellerinden alındı ve yıllar sonraya ötelendi. 1998 yılında işe başlayan bir çalışan 2023 yılında emekli olma hakkına sahipken emeklilik hakkı 15 yıl sonraya, yani 2038 yılına ertelendi.”

TÜM KANUN TEKLİFLERİ AKP-MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar, yaş engeliyle birlikte bir de AKP-MHP engeline takılıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mağduriyete son vermek için attığımız her adımda, karşımızda AKP-MHP ittifakını gördük. TBMM’de, Emeklilikte Yaşa Takılanların kazanılmış haklarına kavuşabilmeleri için verdiğimiz tüm kanun teklifleri AKP-MHP oylarıyla reddedildi.”

İKTİDAR EYT MAĞDURLARINA “DAHA GENÇSİN, EMEKLİ OLAMAZSIN” DİYOR

İktidar EYT mağdurlarına “Daha gençsin, emekli olamazsın” diyor. Öte yandan işverenler ise “Sen yaşlısın, sana iş veremem” diyor. İktidarın kurduğu düzen beş milyona yakın vatandaşımıza adeta “Sen yoksun” diyor.

EYT’LİLER HAK GASPINA CHP İKTİDARINDA SON VERİLECEĞİNİ BİLİYOR

Kısacası EYT’liler yıllardır yaşadıkları hak kayıplarını ve mağduriyetleri giderecek yasanın çıkmasını istiyor!
Talepleri iktidar tarafından yok sayılan ve toplumda hedef gösterilen EYT’liler bu büyük hak gaspına CHP iktidarında son verileceğini biliyor.

EYT’LİLER İÇİN EMEKLİLER VE ÖNGÖRÜLEN CHP DÜZENLEMERLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin dört bir yanından, emeklilerimiz ve emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız için yapacağımız düzenlemeleri burada bir kez daha dile getiriyoruz:

• EYT’lilerin geçmişe dönük emeklilik haklarını teslim edecek, yıllardır süren bu hak gaspına son vereceğiz.

• En düşük emekli aylığını asgari ücrete eşitleyeceğiz.

• Emekli aylıklarında iyileştirmeler yapacak, aylık bağlama oranlarını eski düzeye çekecek, güncelleme katsayısında milli gelir artışının tümünü dikkate alacağız.

• Emeklilerimizin yıllardır beklediği ‘’İntibak Yasası’’nı derhal çıkartacak ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizliklere son vereceğiz.

EYT VE SOSYAL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HEMEN SEÇİM, DERHAL SEÇİM İSTİYORUZ

Rantçıya, faizciye çalışan iktidar EYT sorununu çözmüyor, biz çözeceğiz! Sözümüz söz! Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Anayasamızın temel bir ilkesi olan sosyal devleti tüm toplum için hayata geçireceğiz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve tüm emeklilerimizin yıllarca hizmet ettikleri ülkelerinde hiçbir hakları gasp edilmeden, refah ve huzur içinde yaşayacağı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız.

Bir avuç yandaşına devletin Hazinesini teslim edip EYT’lilere ve halka sırtını dönen Saray hükümeti ile Türkiye’nin kaybedecek bir günü daha kalmamıştır! Başta EYT olmak üzere tüm sosyal sorunların çözümü için hemen seçim, derhal seçim istiyoruz!

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ