logo

CHP Küçükbakkakköy’de STK’ların Kadın Temsilcileriyle Buluştu   

CHP Küçükbakkakköy’de STK’ların Kadın Temsilcileriyle Buluştu   

atasehir_kadinlar_k_bakkalkoy_CHP Küçükbakkalköy Mahalle Temsilciliği Kadın Kollar Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıda Küçükbakkalköy’deki Sivil Toplum Kuruluşlarının kadınları ile buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Küçükbakkalköy Temsilciliği Kadın Kolları Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenen bir kahvaltıda Küçükbakkalköy’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile bir araya geldi.

Tülay Uçar başkanlığındaki CHP Küçükbakkalköy Kadın Kolu tarafından düzenlenen kahvaltıya CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişim (SDV) Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ataşehir Kadın İlçe Kolları Başkanı Sakine Yeşildağ, CHP İl Başkan Yardımcısı Mehtap Düzova, CHP Ataşehir İlçe Yöneticileri Türkmen Zara Akkaya, Nimet Taşkıran Güneri ve Küçükbakkalköy Mahalle Temsilciliği yöneticileri Yusuf demir, Dilek Seyithanoğlu, Kazım Aydın, Şehriban Ekmekçi, Mustafa Karaoğlu ile Küçükbakkalköy’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu katıldı.

Küçükbakkalköy’de bulunan 10 STK ya da derneklerden kadın kolu yöneticileri 100’ün üzerinde kadının katıldığı CHP Küçükbakkalköy Kadın dayanışmasını ve birliğini sağlama amaçlı toplantının açılını CHP Küçükbakkalköy Kadın Kolu Yöneticisi Tülay Uçar yaptı.

2014 yılı içerisinde 245 kadının erkeler tarafından öldürüldüğüne, Türkiye’nin kadın erkek eşitliği raporunda, 142 ülke arasında 125.sırada olduğuna dikkat çeken Tülay Uçar, anne olarak çocuklarına karşı sorumlulukları olduğunu; çağdaş ve uygar bir toplumda yaşamalarını sağlamak zorunda olduklarını söyledi.

Panele Hepinizi Bekliyorum

Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden Ataşehir’e iş – aş için gelindiğini vurgulayan CHP Ataşehir İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Sakine Yeşilağ, Ataşehir CHP İlçe Merkezi’nde 23 Aralık Salı günü gerçekleştirilecek “Tarih İçinde Kadının Öyküsü” konulu panelin duyurusunu ve Kendisinden önce konuşan Tülay Uçar’ın rakamlarına vurgu yaparak, “Bu noktaya nasıl geldi kadınlarımız? Neden bu düzende şiddete maruz kalıyorlar? Önce bir hastalığın kaynağını teşhis edelim. Zaten CHP’nin kadına yönelik projeleri var. Panele hepinizi bekliyorum” dedi.

57 İslam Ülkesinden Demokrasisi İşleyen Tek Ülke Türkiye

“Komşularımız” olarak nitelediği STK temsilcisi kadınlara, “Yeterince tanımadığımızı biliyoruz. Sizleri daha yakından tanımak, dost olmak istiyoruz. CHP’nin kadın hakları konusunda duyarlı olduğunu bilmenizi isteriz. 57 İslam ülkesi içerisinde demokrasisi işleyen tek ülke Türkiye… Türkiye’de 1936’da haklarına kavuşan kadınlara hakları uygar ülkelerde 1950’lerden sonra geldi.

Kadın Hakları Mücadelesini Kadın Erkek Birlikte Verecek

Kadınların tek başına mücadelesinin doğru olmayacağını söyleyen ve erkeklerin de kadın mücadelesinde kendilerine verecekleri desteğin önemine dikkat çeken Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişim (SDV) Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, Sosyal Dönüşüm Vakfı olarak toplumun tümü ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bu çalışmaların bir ayağının da belediye olduğunu belirten Gamze Akkuş İlgezdi, “Ortak projeler üretiyoruz. İlk toplantımızı kadına yönelik yapmıştık. İçimizde katılan kadın arkadaşlarımız da vardır. İlçe Başkanımız haklarınızı almak için mücadele edin dedi. Haklarımızı almak için mücadele edeceğiz ama siz erkeler de bizim mücadelemize sahip çıkacaksınız. Kadın erkek birlikte verecek bu mücadeleyi” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ