logo

CHP KURULTAYI ÖNCESİ ADAYLARI NETLEŞİYOR

CHP KURULTAYI ÖNCESİ ADAYLARI NETLEŞİYOR

CHP-kurultay_adayOlağan Kurultay mı? Olağanüstü Kurultay mı? tartışmaları arasında CHP Genel Başkan adayları netleşmeye başladı. Kılıçdaroğu, İnce, Oran ve Balbay adaylıkları açıklananlar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Olağan yada Olağanüstü Kurultay tartışmalarının öne çıktığı CHP’de Genel başkan adayları netleşmeye başladı. Adaylığı açıklık kazanan ilk isim mevcut Genel Başkan Kılıçadroğlu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapılacak kurultayda Genel Başkan adayı olacağı biliniyor.

77 İL BAŞKANINDAN KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir araya gelen görevdeki 77 il başkanından oluşan grup Kurultay adayları Genel Başkan Kılıçadroğlu’na desteklerini açıklamıştı. Kılçdaroğlu, görevdeki il başkanlarından sadece 3’ünün açık desteğini alamadı. Toplantıya katılmayan Bilecik, Kırklareli, Yalova ve Edirne il başkanları dışındaki 77 il başkanı, imzalı bir açıklama ile Genel Başkan Kemal Kılıçadroğlu’na desteklerini duyurmuştu. 1 Kasım seçimlerinin ardından 39’u eski, 3’ü görevdeki il başkanını açıkladıkları bildiriyle ‘Olağanüstü Kurultay’ talebinde bulunmuştu.

CHP Kurultayı öncesi ilk adaylık açıklaması yapanlar arasında yer alan Muharrem İnce, “Bir an önce CHP’nin olağanüstü kurultayı toplanmalı” sözleriyle olağanüstü kurultay için imza toplayanlara destek verdiğini açıklamış ve genel başkanlık için adaylığını ilan etmişti.

Muharrem İnce “Genel Başkan ve Parti Meclisi’ni olağanüstü kurultayda seçelim; olağan kurultayda da tüzük ve parti programı yeniden tartışılsın” sözleri ile olağanüstü kurultay talebini dile getirdi.

UMUT ORAN “BEŞTE BİR İMZA TAMAM”

Parti tüzüğüne uygun olarak olağanüstü kurultay toplanması için gerekli olan delegelerin beşte birinin imzasına ulaşıldığını açıklayan Umut Oran CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan isimler arasında.

“MUSTAFA BALBAY: CHP’NİN BAŞARISI İÇİN YENİ YÖNTEM, YÖNETİM”

CHP’nin başarısı için yeni bir yol, yeni bir yöntem ve yönetim olması gerektiğine inandığını açıklayan Mustafa Balbay, Kurultayda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na karşı aday olacağını belirterek, “Partimizin olağan kurultayında genel başkanlığa hazırım” şeklindeki ifadesi ile CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı

ÜMİT KOCASAKAL “BÖYLE BİR YAPIDA YERİM YOKTUR”

CHP’nin genel seçimlerde aldığı yenilgiden büyük üzüntü duyduğunu, partinin barajı geçmesinin, Meclis’e girmesinin bir başarı olmadığını dile getiren Ümit Kocasakal, “Bir fikre, kadroya, tabana, örgüte, halka dayanmayan, kişisel hırsların ve pazarlıkların, delege hesaplarının üzerinde gerçekleşecek bir hareketin başarılı olma şansı bulunmadığı gibi, benim de böyle bir yapıda yerim yoktur” dedi.

ÖNERİLSE, GÖREVDEN KAÇMAYACAKLAR

Ümit Kocasakal ile birlikte Metin Feyziyoğlu ve Fikri Sağlar’da adaylıkta adı geçen isimler arasında yer alıyor. Alınan bilgilere göre adaylık basıkları yapıldığı ifade edilen bu üç isim nabız yoklaması yapıyor. Genel Başkanlığa önerilmeleri halinde aday olma eğilimlerinin olduğu belirtiliyor.

TÜZÜK: “PM KARARI, İMZA SONUCU ÇAĞRI”

CHP tüzüğüne göre; Parti Meclisi’nin kararı veya kurultay üyelerinin tam sayısının en az beşte birinin onbeş (15) günlük süre içinde noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvurular üzerine kurultay, Genel Başkanca olağanüstü toplantıya çağrılıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ