logo

CHP Kurultayında Yeni Genel Başkan Seçimi Yapıldı

CHP Kurultayında Yeni Genel Başkan Seçimi Yapıldı

CHP 38. Olağan Kurultayında genel başkanlık seçimi için sandık 1366 delege, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında Genel Başkan seçimi için sandığa gitti.

Recep Kenan / itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayında 1366 delege genel başkanlık seçimi için sandık başına gitti. Ayrı bir salonda gerçekleştirilen oy verme işleminde 1366 kurultay delegesi, 23 sandıkta tercihini yaptı.

CHP 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganı ile Ankara Spor Salonu’nda toplandı. Kurultay’da iki tur yapılan seçimlerin ardından 8. CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

İKİNCİ TURDA ÖZGÜR ÖZEL 812 OYLA GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

İlk turda Özgür Özel 682 ve Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Adaylar salt çoğunluğu sağlayamadığı için genel başkan seçimi ikinci tura kaldı. İkinci turda Özgür Özel 812 oyla, 534 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin 8. Genel Başkanı oldu.

CHP 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla Ankara Spor Salonu’nda yapıldı.  CHP kurultayında 1366 delege yeni genel başkanı seçmek için sandık başına gitti.

YARIŞ KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL ARASINDA YAŞANDI

Adaylıklarını açıklayan İlhan Cihaner ve Örsan Kunter Öymen adaylıktan çekildiğini açıkladı. Genel Başkan adaylarından Ünal Karahasan ise yeterli imza sayısına ulaşamadı.

Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki divane yeterli imza ile başvuran Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in adaylıkları kesinleşti. CHP genel başkanlık yarışı, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında yaşandı.

BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Özgür Özel, Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederek, “Hayatımın en büyük gururunu, en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu CHP’nin 100. yılında ve CHP’nin hatta Türkiye’nin 100. yılında kurulan ilk sandığında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliğiyle ve hepimizin yürekten desteklediği şekilde şahsınıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için tüm CHP’liler adına size teşekkür ediyorum.” dedi.

“1366 DELEGEMİZİ BANA OY VERMİŞ KABUL EDİYORUM”

Genel Başkan sıfatıyla yaptığı ilk konuşmada Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Özel, “1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyorum. Bu salondan 130 milletvekilimizle el ele, omuz omuza çıkıyorum. Salona il başkanlarımızla girdik. Bu salondan 81 il başkanımızla kol kola, omuz omuza çıkıyorum.” dedi. Ailesine ve öğretmenlerine teşekkür eden CHP Yeni Genel Başkanı Özgür Özel, salondan CHP’nin 130 milletvekiliyle, 81 il başkanıyla el ele omuz omuza çıkacağını söyledi. Yerel seçim mesajı da veren Özel, bugünden itibaren seferberlik ilan ettiğini ifade etti.

CHP KURULTAYI 2. GÜNÜ PM VE YDK ÜYE SEÇİMİ VAR

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda bugün 60 üyeli Parti Meclisi’nin ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu’nun üyeleri seçilecek.

“ÖRGÜTE VERDİĞİM BÜTÜN SÖZLERİ TUTACAĞIM”

Verdiği sözü tutacağını ifade eden Özgür Özel, yaptığı teşekkür konuşmasında “Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım. Yarın sabah, 09.30’da 81 il başkanımla yarınki Parti Meclisi sürecini görüşmek üzere toplantı koydum. Kendilerini davet ediyorum. Ön seçime yönelik, demokratik tüzüğe yönelik, bundan sonra bu partiye yakışır her türlü iyileştirmede verdiğimiz sözleri hep beraber zaman kaybetmeden tutacağız.” İfadelerine yer verdi.

MAZBATAMI ALACAĞIM, İLK ZİYARETİ HATAY’A YAPACAĞIM

CHP Genel Başkanı Özel,  “Sayın Başkanın da emeğinin çok olduğu Hatay… Hatay’a gittiğimde siyaset konuşmadım. Dedim ki: Mazbatamı alacağım, ilk ziyareti Hatay’a yapacağım. Hatay’ı ve deprem bölgesini sürekli gündemde tutacağım söz veriyorum. Devamında ertesi ziyaretim, ikinci memleketim Osmaniye’ye olacak. Söz verdim Osmaniye, geliyorum.” Dedi.

CHP GENEL BAŞKANI

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR?

1974 yılında Manisa’da doğan Özgür Özel,  ilköğretimini Manisa Merkez Gazi İlkokulu’nda tamamladı. Orta ve lise öğrenimine İzmir’de bulunan Bornova Anadolu Lisesinde başladı, Manisa Lisesinden mezun oldu. Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesinde tamamlamasının ardından 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu.

 Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan Özel, 1999’da serbest eczacılığa başladı.

Manisa Eczacı Odasında 2001-2007 yılları arasında bir dönem genel sekreterlik ve iki dönem oda başkanlığı görevlerinde bulunan Özel, 2007- 2011 yılları arasında Türk Eczacıları Birliğinde bir dönem saymanlık, iki dönem genel sekreterlik görevlerini yürüttü.  Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ile Avrupa Eczacılık Forumu’na üyelikleri bulundu.

 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Manisa Belediye Başkan adayı olan Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili seçildi.

25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Özel, 28. dönemde CHP Grup Başkanlığı’nı üstlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 Haziran 2015 tarihinden 3 Haziran 2023 tarihine kadar grup başkanvekilliği görevini sürdürdü. 3 Haziran 2023 tarihinde parti grubu tarafından Cumhuriyet Halk Partisi TBMM grup başkanı olarak seçildi. 5 Kasım 2023 tarihindeki CHP 38. Olağan Kurultayında  2. tura kalan seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı 276 oy farkla CHP genel başkanı olarak seçildi.

Almanca ve İngilizce bilen Özgür Özel, evli ve 1 çocuk babası.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ