logo

CHP Lideri Kılıçdaroğlu İstanbul Turunda İBB Yatırımlarını İnceledi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu İstanbul Turunda İBB Yatırımlarını İnceledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile Dudullu-Bostancı Metro Hattının test sürüşüne katılarak incelemelerde bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun katılımıyla İBB tarafından yapımı tamamlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nda Ataşehir’de test sürüşü yapıldı.

Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı’nda da yürüyüş yaparak bilgi alan Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Anadolu Hisarı’na giderek yapılan restorasyon hakkında bilgi aldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, son olarak Deniz Taksi ile Boğaz turu yaptı.

KILIÇDAROĞLU DUDULLU-BOSTANCI METRO HATTI’NDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük İstanbul programının ilk gününde, İBB tarafından yapımı tamamlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nda Ataşehir’deki test sürüşüne katıldı. Ataşehir’de Kayışdağı ve Mevlana istasyonları arasında yapılan test sürüşünde Kılıçdaroğlu’na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ataşehr Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

2020’DE YENİDEN BAŞLADI, TEST SÜRÜŞÜ YAPILDI

Önceki İBB yönetiminin 2016’da başladığını ancak inşaatın 2019 Mart’ta durma noktasına geldiğini İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Kılıçdaroğlu’na verdiği bilgide; yeni İBB yönetiminin finansman sorununu çözüp, 10 Temmuz 2020’de yeniden yapımını yeniden başlattığı Dudullu-Bostancı Metro Hattında test sürüşü yapılacağını söyledi.

Kayışdağı ve Mevlana istasyonları arasındaki 1.5 kilometrelik mesafe kat edilen test sürüşünde Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu metro inşaatı ekibi ile fotoğraf çektirdiler.

ÇEKMEKÖY RAHMİ DEMİR KENT ORMANI’NDA YÜRÜYÜŞ

İBB tarafından hayata geçirilen 333 bin 815 metrekare alana sahip Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı’nda kısa bir yürüyüş yaptı. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu yürüyüş sırasında halktan yoğun ilgi gördü.

 İBB Miras ekipleri tarafından restorasyon işlemleri devam ettirilen Beykoz’daki tarihi Anadolu Hisarı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti, Hisar’ın surlarında bir inceleme gezisi yaptı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

DENİZ TAKSİ İLE BOĞAZ GEZİNTİSİ

Anadolu Hisarı Kalesi’nin önünde bulunan Anadolu Hisarı Namazgahı’nı da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Kandilli İskelesi’nden bindiği İBB iştiraki Şehir Hatları’na ait Deniz Taksi ile Beşiktaş’a kadar boğaz seyahati yaptı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, deniz taksi uygulamasıyla ilgili bilgilendirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ