logo

CHP MECLİS BAŞKAN ADAYINI BELİRLEDİ

CHP MECLİS BAŞKAN ADAYINI BELİRLEDİ

chp_meclis_baskanYemin törenini gerçekleştirilen TBBM Başkanlığı seçim yapılıyor. Adaylarını belirleyen partilerden CHP Meclis Başkanı adaylarının Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan olduğu açıklandı.

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan TBMM Başkanlığına aday.

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’ın TBMM Başkanı adaylık başvurusu yapıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Özgür Özel, Bilgehan’ın adaylığına ilişkin başvuruyu TBMM Başkanlığına teslim etti.

Altay daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, parlamentonun yemin törenini gerçekleştirdiğini, 22 Kasım Pazar günü de yeni başkanının seçileceğini hatırlattı.

Altay, “Bizler Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan İnönü’nün Meclis Başkanlığı’na adaylığını yaklaşık 131 imza ile TBMM Genel Sekreter Yardımcısı’na bıraktık. CHP, kadının siyasete katılımı noktasındaki hassasiyeti de dikkate alarak Sayın İnönü’yü TBMM Başkanlığına aday olarak göstermiştir. Hayırlı olsun. Milletvekillerimizin özgür iradeleri ile ortaya koyacakları tercihle Meclis, başkanını seçecek ve çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.

CHP TBMM BAŞKAN ADAYI GÜLSÜN BİLGEHAN KİMDİR?

Ayşe Gülsün Bilgehan, 25 Şubat 1957’de Ankara’da doğdu. Babasının adı Hakkı Metin, annesinin adı Özden’dir.

Öğretim Görevlisi, Gazeteci-Yazar; Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi, İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. İstanbul Birleşik Kadın Örgütleri “Yılın Kadın Yazarı” ve “Abdi İpekçi Ödülü”, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi “Üstün Hizmet Madalyası”, Fransa Devleti tarafından verilen “Onur Nişanı” sahibidir.

22.Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Türk Delegasyonu Üyesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Kadın – Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Üyesi oldu.

2010 CHP kurultayında: CHP Genel Sekreter Yardımcısı seçildi. CHP Parti Meclisi üyeliği yaptı.  25. Dönem CHP Ankara milletvekili olarak parlamentoda görev yaptı.

Çok iyi düzeyde Fransızca ve orta düzeyde İngilizce bilen Bilgehan, evli ve 3 çocuk annesidir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ