Son Dakika


CHP’nin 22. Olağanüstü Kurultayı’nda tek aday olan Özgür Özel, 835 oyla yeniden genel başkan seçildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22. Olağanüstü Kurultayı, Ankara Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kurultayda tek aday olan mevcut Genel Başkan Özgür Özel, 1.127 delegeden 917’sinin katıldığı oylamada, kullanılan 835 geçerli oyun tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi.
Kurultayın olağanüstü toplanma gerekçesi, partinin daha önce yapılan kurultaylarına yönelik açılan iptal davaları ve kayyum atanma riskine karşı delegelerin desteğini tazelemek olarak açıklandı.
Divan Başkanlığı’nı CHP Ankara Milletvekili Murat Emir üstlenirken, Emir konuşmasında kurultayı “direniş kurultayı” olarak niteledi. Genel Başkan Özgür Özel de konuşmasında, “Demokrasiye ve sandığa sahip çıkacağız. CHP, halkın iradesini kimseye teslim etmez.” sözleriyle birlik ve dayanışma mesajı verdi.
Kurultayda ayrıca 60 kişilik Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri blok liste yöntemiyle seçildi. Yeni yönetim listesinde mevcut MYK üyelerinin büyük çoğunluğu yer aldı.
BENZER HABERLER