logo

CHP Ön Seçiminde Bunlara Dikkat!..

CHP Ön Seçiminde Bunlara Dikkat!..

chp_1_bolge_aday_a_on_secim -CHP 29 Mart’ta parti üyelerinin katılacağı ön seçimle 7 Haziran Genel Seçimi milletvekili adaylarının bir bölümünü belirleyecek. Ön seçimde kim oy kullanır? Nelere dikkat edilecek?

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP, 7 Haziran Genel Seçimi milletvekili adaylarını belirlemek için, 29 Mart 2015 Pazar günü 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ön seçim yapıyor. 29 Mart’ta yapılacak ön seçimde 31.12.2014 tarihi itibarı ile üye kaydı yapılmış ve Yargıtay’a iletilmiş olan üyeler oy kullanabilecek.

CHP parti üye kartı veya üzerinde TC Kimlik numarası bulunan fotoğraflı, resmi bir kimlik belgesi ile oy kullanılacak olan ön seçimde; cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girilmesinin yasak olduğu belirtiliyor.

Engelliler, akraba ya da bir seçmen refakatinde oy kullanabilirken bir refakatçinin birden fazla engelliye refakat edemeyeceği hatırlatılıyor.

Oy pusulası üzerinde aday isimlerinin yanındaki kutucuklar işaretlenerek ön seçim tercihleri yapılacak.

Ön seçim adresi olarak belirlenen Ataşehir Küçükbakkalköy Anadolu Lisesi Ataşehir’in de aralarında bulunduğu İstanbul 1., 2. Ve 3. Bölge 39 İlçedeki ön seçim yapılacak yerler: 

TIKLAYINIZ…

İstanbul 1. Bölge için “En az 13, En çok 26” Tercih

Oyların geçerli olması için bunlara dikkat!..;

İstanbul 1. ve 3. Bölge için “En az 13, en çok 26” , 2. Bölge için “En az 11 en çok 22” aday işaretlenmesi gerekiyor.

Oy pusulası üzerinde aday isminin yanındaki kutucuklara konulan işaret dışında hiçbir yazı, çizgi, sembol, leke ve benzeri şeyler bulunmamalıdır.

Zarfın içine oy pusulası dışında broşür, kart, anahtar liste ve benzeri hiçbir şey konulmaması gerekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ