logo

CHP PM Kılıçdaroğlu’nun A Takımı ‘MYK Üyeleri’ni Belirledi

CHP PM Kılıçdaroğlu’nun A Takımı ‘MYK Üyeleri’ni Belirledi

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi (PM), A takımı olarak nitelenen parti üst yönetimi, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Kurultayı ardından yapılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk Parti Meclisi (PM) toplantısı yapıldı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi (PM), Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

ÖNCEKİ MYK’DA YER ALAN İSİMLER

Önceki dönem MYK’de çoğu ismin yerini koruduğu listede Faik Öztrak, Seyit Torun, Fethi Açıkel, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Muharrem Erkek, Gamze Akkuş İlgezdi, Bülent Kuşoğlu ve Lale Karabıyık aynı görevde kaldı.

MYK’DA YENİ İSİMLER

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK)’nda yer alan yeni isimler ise Ali Öztunç, Ahmet Akın, Taşkın Yüksel, Selin Sayek Böke oldu.

PARTİ SÖZCÜSÜ GÖREVİNE DEVAM

Önceki dönem Parti Sözcüsü Faik Öztrak aynı görevi bu dönemde de sürdürürken, Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütleri sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak da görevlendirildi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan PM toplantısında belitlenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden Selin Sayek Böke Genel Sekreter olarak görevlendirildi.

Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu sorumluluğu Fethi Açıkel’e verilirken Bilgi ve İletişim Teknolojileri sorumlu genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel oldu.

İşçi Sendikaları, Esnaf – Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşları sorumlu genel başkan yardımcılığına Veli Ağababa getirilirken Gamze Akkuş İlgezdi Tanıtım ve Halkla İlişkiler sorumlusu oldu.

En genç Parti Meclis üyeleri arasında yer alan Gökçe Gökçen Gençlik Politikaları sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

CHP MERKEZ YÖNETİM KURULU (MYK) ÜYELERİ

1.  AÇIKEL Fethi (Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu)

2.  ADIGÜZEL Onursal (Bilgi ve İletişim Teknolojileri)

3.  AĞBABA Veli (İşçi Sendikaları, Esnaf – Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşları)

4.  AKIN Ahmet (Enerji, Alt Yapı Projeleri)

5.  ERKEK Muharrem (Hukuk ve Seçim İşleri)

6.  GÖKÇEN Gökçe (Gençlik Politikaları)

7.  İLGEZDİ Gamze Akkuş (Tanıtım ve Halkla İlişkiler)

8.  KARABIYIK Lale (Eğitim Politikaları)

9.  KARACA Gülizar Biçer (İnsan Hakları)

10. KUŞOĞLU Bülent (İdari ve Mali İşler)

11. ÖZTRAK Faik (Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütleri) – Parti Sözcüsü

12. ÖZTUNÇ Ali (Doğa Hakları – Çevre)

13. SALICI Oğuz Kaan (Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme)

14. TAŞKIN Yüksel (Sosyal Politikalar)

15. TORUN Seyit (Yerel Yönetimler)

16. BÖKE Selin Sayek (Genel Sekreter)

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak Merkez Yönetim Kurulu (MYK)’nu belirleyen CHP Parti Meclisi (PM) 60 kişiden oluşuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Kurultayı ile yüzde 41.6’sı yenilenen CHP Parti Mecisi (PM)’nin yüzde 39’unu erkek, 21’ini kadın. Yaş ortalamasının 48 olduğu belirtilen PM’de gençleşme dikkat çekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ