logo

CHP Yerel Seçim, Tüzük Değişikliği ve Kurultay Süreci Başladı

CHP Yerel Seçim, Tüzük Değişikliği ve Kurultay Süreci Başladı

CHP PM toplantısında, yerel seçim süreci, tüzük değişikliğinin de gündemde olacağı kongreler sürecinin başlatılarak hızla tamamlanması kararı alındı.  

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, hafta sonu gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında yapılan değerlendirmeler ışığında, kongreler sürecinin başlatılmasına ve asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdiklerini açıkladı.

KONGRE SÜRECİ 3 TEMMUZ – 15 EKİM’DE

MYK kararı ile açıklanan CHP kongre takvimi, ilçe delegelerinin belirlenmesi için 3 Temmuz tarihinde başlayıp, 15 Ekim’e kadar devam edecek.

CHP OLAĞAN KURULTAY TARİHİNE PM KARAR VERECEK

CHP Olağan kurultayı ise il kongrelerinin tamamlanmasının ardından Parti Meclisi tarafından belirlenecek bir tarihte gerçekleştirilecek.

CHP Kurultay sürecinin başladığını açıklayan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, tüzüğün bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dönük, parti örgütünün taleplerini dikkate alacak bir komisyonun kurulmasına da karar verdiklerini belirterek, “Örgütlerimizin yenilenerek, tazelenerek, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, kırmadan, dökmeden, güçlenerek, partimize yerel yönetim seçimlerinde büyük bir başarı yaşatması için, gereken her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.

KONGRELER SÜRECİNİ BUGÜN BAŞLATIYORUZ

Genel Seçimin ardından yerel seçim sürecinin başladığını kaydeden, seçimle ilgili özeleştirilerinin devam ettiğini kaydeden Faik Öztrak, yerel seçime hazırlıklarımızı başlattıklarını kaydederek; “Parti Meclisi toplantımızda yapılan değerlendirmeler ışığında, kongreler sürecinin bugün başlatılmasına ve mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik.” Dedi.

Parti tüzüğünde değişiklik yapılmasına dönük taleplerin dikkate alacağı bir komisyonun kurulmasına karar verildiğine işaret eden Öztrak,  “Örgütlerimizin yenilenerek, tazelenerek, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, kırmadan, dökmeden, güçlenerek, partimize yerel yönetim seçimlerinde büyük bir başarı yaşatması için, gereken her türlü çabayı göstereceğiz.” Açıklamasını yaptı.

CHP KONGRELER SÜRECİ VE OLAĞAN KURULTAY TAKVİMİ

CHP MYK toplantısındaki kongre takvimi kararına göre, muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş üye çizelgeleri hazırlanacak. Üye çizelgelerine ilişkin işlemler 27 Haziran’a kadar sürecek.

İLÇE KONGRELERİ 10 EYLÜL’DE TAMAMLANACAK

CHP İlçe kongresi delege seçimleri 3 Temmuz’da başlayacak, 30 Temmuz’da sona erecek. 5 Ağustos’ta yapılmaya başlanacak ilçe kongreleri ise 10 Eylül’de son bulacak.

İL KONGRELERİ SONRASI CHP OLAĞAN KURULTAYI TARİHİ AÇIKLANACAK

Cumhuriyet Hal Partisi il kongrelerinin başlangıç tarihinin 16 Eylül olarak belirlendiği açıklandı. 15 Ekim’de bitecek il kongrelerinin ardından Parti Meclisi’nin belirleyeceği tarihte CHP olağan kurultay yapılacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ