logo

CHP Yönetimi Hatay Büyükşehir Adaylığı ve Lütfü Savaş Kararını Açıkladı

CHP Yönetimi Hatay Büyükşehir Adaylığı ve Lütfü Savaş Kararını Açıkladı

CHP Genel Merkez yönetimi, Hatay Büyükşehir adaylığında mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verildiğini açıkladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

CHP, partinin mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayıyla ilgili yapılan son değerlendirmelerin sonucunda, Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verildiğini bildirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi, 31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği, ancak tartışmalara neden olan Lütfü Savaş ile yola devam etme kararı aldı.

CHP Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığının devam etmesiyle ilgili kararın, Hatay il ve ilçe örgütleri ve ilçe belediye başkan adaylarıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda alındığı belirtildi.

CHP’den yapılan yazılı açıklamada, “Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir.” İfadeleri yer aldı.

Adaylığı tartışma konusu olan Lütfü Savaş, CHP’nin iki gün önce Ankara’da düzenlediği 31 Mart Yerel Seçimler Aday Tanıtım Toplantısı’nda kürsüye çağrılmamıştı. Bu gelişmenin CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının değiştirilebileceği yorumlarına neden olmuştu.

Katıldığı bir televizyon programında, Lütfü Savaş ile görüşmesinde; Hatay için yapılan son anketi ele alacaklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün partisinin genel merkezinde Lütfü Savaş ile görüştü. Saat 10.40’ta başlayan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki de bulundu. Yapılan görüşme ile ilgili açıklama yapılmazken, Hatay adaylığı kararı ile ilgili açıklama yazılı olarak Genel Merkez tarafından yapıldı.

CHP Genel Merkezi’nden adaylığı ile ilgili olumsuz karar çıkması durumunda CHP Hatay il ve ilçe örgüt yöneticileri ve ilçe belediye başkan adaylarının da desteğiyle bağımsız aday olacağı iddia edilen Lütfü Savaş, geçtiğimiz günlerde deprem sürecinde yaşanalar le ilgili şu iddialarda bulunmuştu:
   “Biz esas ihmali ilk beş gün il dışından gelen iş makineleri Hatay’a geçirilmeyince yaşadık.
    İnsanlar yakınlarını kurtarmak için kiraladığı iş makinalarını bile Antakya, Samandağ, Defne’ye götüremedi.
    Biz sağlam kalan iş makinelerimiz ile sokak sokak ilerledik.
    Her gelen yardımı AFAD kendi dağıtmak istedi.
     Bize AFAD en çok ilk 5 gün lazımdı.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ