logo

CHP’de 2024 Yerel Seçim ve Aday Başvuru Takvimi Açıklandı!

CHP’de 2024 Yerel Seçim ve Aday Başvuru Takvimi Açıklandı!

CHP, MYK toplantısında karara bağlanan “Yerel Seçim” belediye başkanlığı ve meclis üyeliği başvuru tarihleri il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgeyle ilan edildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

CHP Genel Merkezi’nin il ve ilçe örgütlerine gönderilen genelgeyle Belediye Başkan ve Belediye Meclis Üyesi aday adayı başvuru tarihleri ve aday katkı miktarları açıklandı.

GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA TOPLANAN MYK KARARI

Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında toplanan MYK toplantısında aday belirleme süreci ve seçim takvimi karara bağlandı.

CHP MYK toplantısında alınan karar doğrultusunda Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, Gül Çiftçi ve Ensar Aytekin imzasıyla, seçim süreci ve takvim ile ilgili il ve ilçe başkanlıklarına genelge gönderildi.

CHP GENEL MERKEZİ GENELGE İLE DUYURDU

CHP Genel Merkezi Tarafından il ve ilçe örgütlerine gönderilen genelgeye göre; 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkan ve Belediye Meclis Üyesi aday adayı olacaklar, 21-28 Kasım tarihleri arasında il veya ilçe başkanlıklarına başvurmaları gerekiyor.

ADAY ADAYLIĞI İSTİFA TARİHLERİ AÇIKLANDI

CHP, MYK toplantısı sonrası il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgeyle belediye başkan ve meclis üyeliği aday adaylığı başvuru tarihleri duyuruldu. MYK toplantısında CHP’den aday adaylığı başvurusu yapacakların istifa tarihleri ve belediye başkan aday adaylığı meclis üyeliği aday adaylığı ücret tarifesi de belirlendi.

CHP 2024 YEREL SEÇİM TAKVİMİNİ BELİRLEDİ

CHP’de MYK kararıyla belli olan seçim takvimi ve aday katkı bedelleri açıklandı.

CHP 2024 Yerel Seçim Büyükşehir belediye başkan adayları 50 bin lira, büyük ilçe adayları 30 bin lira, küçük ilçe adayları ise 20 bin lira başvuru ve partiye katkı bedeli ödeyecek.

SEÇİMİ ÖNCESİ ANTALYA MANAVGAT’TA KAMPA

Yapılan açıklamaya göre 2024 Yerel Seçimi öncesi Genel Başkan Özgür Özel de Milletvekillerini, 1-3 Aralık tarihlerinde Antalya Manavgat’ta kampa alacak.

KAMUDAN VE ÖRGÜT İSTİFALI BAŞVURU TARİHİ: 1-5 ARALIK

CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan ve örgütlere yollanan genelgeye göre aday adayları 21 Kasım-28 Kasım arasında adaylık başvurusu yapabilecek. Kamudan ve örgütten istifa etmesi gerekenler ise 1-5 Aralık tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek.

CHP’de 2024 yerel seçilerinde aday olacak Milletvekili, belediye başkanı, meclis üyelerinin ise istifa zorunluluğu yok.

ADAY BAŞVURULARI 21 KASIM İLE 28 KASIM’DA İLÇE BAŞKANLIKLARINDA

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği için ADAY Adaylığı başvuruları “21 Kasım ile 28 Kasım” tarihleri arasında ilçe başkanlıklarına yapılacak.

ADAY BAŞVURU – KATKI ÜCRETLERİ

 CHP’de Genel Merkeze ödenmek üzere; Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 50.000 TL, Nüfusu 500 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için 30.000 TL, Nüfusu 250 binden 500 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı için 20.000 TL, Nüfusu 100 binden 250 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı İçin 17.500 TL, Nüfusu 50 binden 100 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı için 15.000TL, nüfusu (15 binden 50 bine kadar) olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 10.000 TL isteniyor.

Nüfusu 10 binden 15 bine kadar olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı adaylık başvurusu için 7.500 TL, Nüfusu 5 binden 10 bine kadar olan ilçe ve belde belediye başkanlığı için 5.000 TL, Nüfusu 5 binin altında olan ilçe ve belde belediye başkanlığı için 3.000 TL katkı isteniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ