logo

CHP’de Bin Seçim Çevresinde ‘Ön Seçim’ Yada ‘Aday Yoklaması’

CHP’de Bin Seçim Çevresinde ‘Ön Seçim’ Yada ‘Aday Yoklaması’

CHP’de 31 Mart Yerel Seçimlerde seçim çevrelerine göre en az 1.000 seçim çevresinde “Örgüt Denetimi”nde “Ön Seçim” yada “aday yoklaması” yapılacak.

Recep Kenan / itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimde en az 1.000 seçim çevresinde; “Örgüt Denetiminde Ön Seçim”, “Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması”, “Eğilim Yoklaması” yöntemleriyle aday belirleyecek.

CHP YEREL SEÇİM ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ

CHP Parti Meclisi toplantısında 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde, seçim çevrelerinin özelliklerine göre “en az 1.000 seçim çevresinde”; ‘Örgüt Denetiminde Ön Seçim’, ‘Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması’ ve ‘Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday Yoklaması’ adıyla Eğilim Yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar çıktı.

31 Mart 2024 yerel seçimleri aday belirleme yöntemi ile ilgili PM kararını açıklayan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel “En az 1.000 seçim çevresinde önseçim yapılacak, bu seçim çevrelerini de haftadan haftaya belirleyip, kamuoyuyla paylaşacağız.” Dedi.

EN AZ 1.000 SEÇİM ÇEVRESİNDE ÖNSEÇİM YAPILACAK

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel tarafından Cumhuriyet Halk partisi Parti Meclisi (PM) aday belirleme yöntem kararı ile açıklamasında, “Bugünkü Parti Meclisi toplantımızda 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde, seçim çevrelerinin özelliklerine göre ‘Örgüt Denetiminde Ön Seçim’, ‘Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması’ ve ‘Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday Yoklaması’ adıyla Eğilim Yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verilmiştir. En az 1.000 seçim çevresinde önseçim yapılacak, bu seçim çevrelerini de haftadan haftaya belirleyip, kamuoyuyla paylaşacağız.” İfadelerine yer verdi.

ÖNCELİKLE ÖN SEÇİM, ÖRGÜTLERİMİZE BU KONUDA YETKİ

Deniz Yücel PM Kararı ile ilgili açıklamasında, “Bugünkü Parti Meclisi toplantımızda; 659 seçim çevresine esas olmak üzere 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Mahalli İdarelerle Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 10’uncu, Siyasi Partiler Kanununun 37’nci ve Tüzüğümüzün 55.’inci Maddeleri uyarınca tüm seçim çevrelerinde ve tüm seçim türlerinde Aday Saptamaya kaynak olmak üzere seçim çevrelerinin özelliklerine göre “Örgüt Denetiminde Ön Seçim”, “Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması” ve “Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday Yoklaması” adıyla Eğilim Yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verilmiştir.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ