logo

CHP’li Barış Yarkadaş’tan Destek Çağrısı

CHP’li Barış Yarkadaş’tan Destek Çağrısı

baris_yarkadasCHP Milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, Ataşehir ve Sultanbeyli örgütlerini ziyaret etti. Yarkadaş, PKK’nın hedefi Kılıçdaroğlu’nu zor durumda bırakmak olduğunu söyledi.

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, “PKK, Tunceli’de CHP’nin seçime katılmasını engellemeye çalışıyor. PKK’nın hedefi Kılıçdaroğlu’nu zor durumda bırakmak… Tunceli’deki arkadaşlarımıza sahip çıkalım” dedi.

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, Sultanbeyli ve Ataşehir İlçe Başkanlıkları’nı da ziyaret etti. Ön seçimde kendisine verdikleri destekten ötürü tüm ilçe başkanlıklarını ziyaret ettiğini belirten Yarkadaş, partililerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Yarkadaş, ilçe başkanı, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyelerine de destekleri için teşekkür etti.

CHP ilçe başkanlarının tüm adaylara eşit mesafede durduğunu ve seçimin demokratik bir ortamda yapılmasını sağladıklarını belirten Yarkadaş, “Her ilçe başkanının gönlünde bir aday mutlaka vardır. Bu da doğaldır… Ancak tüm ilçe başkanlarımız,  biz aday adaylarının rahat çalışabilmesi için seferber oldu. Her mahallede ve bölgede kendimizi ifade etme olanağı bulduk” dedi.

İlçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin yaklaşık 60 gün boyunca yoğun bir emek verdiğini belirten Yarkadaş, “Tabii örgütümüzün hakkını da yememek gerekir… Örgütümüz de 60 gün boyunca aday adaylarını dinledi, performanslarını ölçtü. Ve sandığa giderek Türkiye’ye bir demokrasi şöleni yaşattı” ifadesini kullandı.

Ataşehir ve Sultanbeyli İlçe Başkanlıkları ziyaretinde CHP’lilerin sorularını da yanıtlayan Yarkadaş, “Tunceli’deki partili arkadaşlarımız yoğun bir baskı altındalar. PKK, genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu zor durumda bırakmak için CHP’lilere yönelik baskılarını artırdı. Bir belediye başkanımız baskılar yüzünden partimizden istifa etmek zorunda kaldı” dedi.

PKK’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’yi ”özel çalışma alanı” olarak seçtiğini vurgulayan Yarkadaş şöyle konuştu:

“Amaçları CHP’nin iki olan milletvekili sayısını sıfıra düşürmek… Sayın genel başkanımızı zor durumda bırakmak ve (kendi memleketinden destek alamıyor) havası yaratmak istiyorlar. PKK’nın bir hedefi ise, CHP’nin bölgeyle olan bağını koparmak… Tunceli’deki Alevilere baskı yaparak CHP’den koparmaya çalışıyorlar… Böylece, CHP’nin Alevilerle olan güçlü ve kopmaz bağını da kesmeyi hedefliyorlar. Bu yüzden hepimizin Tunceli’ye özel bir önem vermesi ve aday olan iki arkadaşımıza destek vermesi gerekiyor.”

Öte yandan, Yarkadaş’ın bugün CHP Tuzla İlçe Başkanlığı’nı ziyaret edeceği öğrenildi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ