logo

CHP’li Enis Berberoğlu Yeniden Milletvekili

CHP’li Enis Berberoğlu Yeniden Milletvekili

Mahkeme kararının bugün TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla Enis Berberoğlu yeniden Milletvekili oldu. Enis Berberoğlu 8 ay sonra yeniden milletvekili vasfını kazandı.

14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında yargılamanın durma kararı vermesi sonucunda Enis Berberoğlu 8 ay sonra yeniden milletvekili vasfını kazanmış oldu.

YENİDEN YARGILAMA İÇİN FEZLEKE

Yeniden yargılanması kararı verilen Enis Berberoğlu için hazırlanan fezlekede beraat ettiği suçlamalardan yeniden yargılama talebi de yer alıyor.

BERBEROĞLU’NUN KAZANILMIŞ HAKLARI GASP EDİLİYOR!

CHP eski milletvekili- gazeteci Barış Yarkadaş, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin CHP’li Enis Berberoğlu için düzenlediği fezleke hakkında yaptığı açıklamada, ” 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin CHP Mv. sevgili Enis Berberoğlu için düzenlediği fezleke, AYM’nin kararını yerine getiriyormuş izlenimi veriyor. Oysa ki; fezlekeyi okuduğunuzda, 14. Ağır Ceza’nın Berberoğlu’nun kazanılmış haklarını bile gasp etmeye çalıştığı açıkça görülüyor” ifadelerini kullandı.

‘MAHKEME SANIRIM ÜSTÜNE FAİZ KOYUYOR’

Yargılanma sürecinde krizin fırsata çevrildiğine dikkat çeken Yarkadaş, ”14. Ağır Ceza’nın henüz TBMM’ye ulaş(a)mayan fezlekesi incelendiğinde, Berberoğlu’nun aldığı 5 yıl 10 aylık ceza için yeniden yapılacak yargılama sürecinin adeta “krizi fırsata çevirme” anlayışıyla düzenlendiği anlaşılıyor. Mahkeme, sanık lehine olan tüm kanunları bir kenara iterek Berberoğlu için ilk yargılama sürecinde bile istenmeyen bir ceza talep ediyor. 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Berberoğlu için 60 Yıla varan bir ceza talep ediyor. Oysa ki; Berberoğlu için açılan ilk davada bile istenen ceza 25 yıldı. Mahkeme sanırım, üstüne faiz koyuyor” dedi.

Öte yandan CHP, Enis Berberoğlu için düzenlenen fezlekeye itiraz etti. Berberoğlu’nun ilk yargılamasında Casusluk iddialarından berat ettiğini hatırlatan CHP yetkilileri, kazanılmış harktan geriye dönüşün mümkün olmadığını, yargılamanın bu boyutunun fezlekede yer almasına itiraz ettiklerini kaydetti.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ