logo

CHP’li Gürsel Tekin: ‘Adeta Satılık Bir Ülke Haline Döndük’

CHP’li Gürsel Tekin: ‘Adeta Satılık Bir Ülke Haline Döndük’

Seçimler öncesi ara verilen parsel parsel satışlara seçim sonrası hız verildiğini söyleyen CHP’li Gürsel Tekin, “Adeta satılık bir ülke haline döndük” dedi.

Seçimler öncesi ara verilen parsel parsel satışlara seçim sonrası hız verildiğini söyleyen CHP’li Gürsel Tekin, “imar çetesi ve beton lobisi ülkemizi teslim almış durumda. AKP iktidarı son 22 yılda kamuya ait kuruluşları bir bir sattı. Satacak bir şey bulmakta zorlanan AKP bu kez de TOKİ ve Özelleştirme İdaresi’ni emlakçıya çevirdi. Kaynak bulmak için denize sıfır arsalar, fabrika arazileri… ne varsa satışa çıktı.” dedi.

Son 5 yılda yaklaşık 20 milyar lira değerinde arsa satışı yapıldığını söyleyen CHP‘li Gürsel Tekin. Adeta satılık bir Türkiye haline döndük. TOKİ, sadece son 1 yılda iki bin 946 kamu arazisi satışa çıkardı. Devlet mülkiyetindeki yeşil alanlar, tarım arazileri ve hatta arkeolojik alanlar ile turizm bölgelerinde çok sayı arazi satıldı. Son yapılan ki ayrı duyuru ile satışa çıkarılan toplam 1174 arsanın içinde İstanbul, İzmir, Ankara illerindeki değerli arazilerin yanında, Aydın, Muğla ve Antalya’nın turistik ilçelerindeki çok değerli araziler de bulunuyor. Planlanmış hiçbir şey yok. Adeta batan geminin malları gibi sürekli menkul ve gayrimenkul satışlarıyla bu ekonomik krizi durdurmaya çalışıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

İktidarın kamu arazi satış kararlarına sert tepki gösteren Tekin “Bu adamların bütün dertleri para! Ve koskoca Türkiye’yi babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar. Milli servetimizin bu şekilde elden çıkarılışı hiç kuşkusuz Türkiye’nin temel sorunlarından biridir. Bu araziler bu ülkenin ortak varlığıdır. Bu arazilerin kamu çıkarı olmadığı müddetçe satışı yapılmamalıdır. Satış durumunda bu konuda halkın şeffaf olarak bilgilendirilmesi, ikna edilmesi önemlidir. Bölge halkının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının görüşleri sorulmadan kamu arazilerinin satışa çıkarılması geleceğimiz için felakettir. Diye konuştu.

Bu gelirler halka ilan ettiğiniz stratejik plandaki hangi yatırımlara harcanacaktır?” sorusunu da yönelten Tekin, arsa satışıyla ilgili, “Bu acele satışlar adeta iflas etmiş ve psikolojisi bozulmuş bir tacirin tüm malvarlığını bir an evvel elden çıkarma ruh halini yansıtır bir tarza ve mahiyete bürünmüş durumda.” benzetmesi yaptı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ