logo

CHP’Lİ İLGEZDİ’DEN CUMHURİYET’E OPERASYON AÇIKLAMASI

CHP’Lİ İLGEZDİ’DEN CUMHURİYET’E OPERASYON AÇIKLAMASI

cumhuriyet-gazetesi_gamze_akkus_ilgezdiCumhuriyet Gazetesi operasyonuyla ilgili açıklama yapan CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi operasyonu ve gözaltıları kınadığını ifade etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “İfade ve düşünce özgürlüğüne vurulan darbe” olarak nitelediği Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine yönelik operasyon ile ilgili açıklama yaptığı açıklamada, operasyon ve gözaltıları kınayarak; “Cumhuriyet Gazetesi bu ülkenin hafızası ve halkın sesidir. Sesimizi kısmalarına müsaade etmeyeceğiz!” dedi.

Bu sabah savcılık talimatıyla terör örgütleri FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak suretiyle suç işledikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine yönelik operasyon başlatılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gazete yöneticisi 13 isim hakkında gözaltı kararı verildi. Dosyadaki toplam şüpheli sayısının 15 olduğu Orhan Erinç’in yaşlı olması sebebiyle sadece evinde arama yapılacağı, Can Dündar’ın ise yurtdışında firari olduğu bilindiğinden hakkında yakalama kararı çıkarıldığı begisi gelmişti.

Başsavcılıkça verilen gözaltı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nden ise verilen suç delillerine ilişkin arama ve el koyma kararı gereği sabah saatlerinde harekete geçen terör polisi, 13 şüphelinin adreslerine arama başlattı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi sosyal medyadaki hesabında FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak suretiyle suç işledikleri iddiasıyla Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine yönelik operasyon ile ilgili açıklama yaptı.

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi sosyal medyadaki hesabındaki paylaşımında, “Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyon ve gözaltıları kınıyorum. İfade ve düşünce özgürlüğüne vurulan darbe, demokrasiye vurulmuştur. Cumhuriyet Gazetesi bu ülkenin hafızası ve halkın sesidir. Sesimizi kısmalarına müsaade etmeyeceğiz!” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı  Açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, Cumhuriyet gazetesinin ve gazetenin imtiyaz sahibi konumundaki vakıf yöneticileri hattında PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir olduklarına, 2 Nisan 2013 tarihli yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçim kararının usulsüz olduğuna, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce darbe meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine, “FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında 18 Ağustos’ta soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, soruşturma kapsamında alınan MASAK ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bilirkişi raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden şüpheliler hakkında arama ve gözaltı kararı alındığı, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ