logo

CHP’Lİ KADINLARDAN KIRMIZI KART!

CHP’Lİ KADINLARDAN KIRMIZI KART!

Atasehir_chp_kdin_kirmizi_kart (1)Ataşehir’de sahnelenen Banu Özkan Tozluyurt, Özge Uzun, Ebru Tuay Üzümcü’nün rol aldığı “Kadının Adı Var”oyununda CHP Ataşehir Kadın Kollarından “Kırmızı Kart”.

CHP Ataşehir Kadın Kolları tarafından düzenlenen ve Banu Özkan Tozluyurt, Özge Uzun, Ebru Tuay Üzümcü’nün rol aldığı “Kadının Adı Var” adlı oyunu Ataşehirliler ilgi ile izledi.

Atasehir_chp_kdin_kirmizi_kart (6)

CHP’Lİ KADINLARDAN ÖTEKİLEŞTİRMEYE KIRMIZI KART!

Atasehir_chp_kdin_kirmizi_kart (3)

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Kadın Kolları tarafından düzenlenen organizasyonda “Kadının Adı Var” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Banu Özkan Tozluyurt, Özge Uzun, Ebru Tuay Üzümcü’nün rol aldığı interaktif oyun Ataşehirlilerden de yoğun ilgi gördü.

Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda sahnelenen oyunu, CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınaynak, CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Celal Yalçın, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol ve yönetim kurulu üyeleri ile Ataşehirliler izledi.

Atasehir_chp_kdin_kirmizi_kart (4)

Oyun öncesi kısa bir konuşma yapan Nihan Erol; “ Toplumu yaşanır hale getiren en önemli varlıkların başında kadın geliyor. Günümüzde pek çok kadın itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Oysa başta çalışma hayatı olmak üzere sosyal alanın her kademesinde kadınlar söz sahibi olmalıdır. Kadınların yok sayıldığı bu süreçte başarıyı düşünmek beyhude bir süreçtir” dedi.

Nihan Erol, sosyal medya dikkatini çeken;

“Kadının adı ölüm olmış

Konuşursan din öldürür

Seversen töre öldürür

Başın açıksa sapık öldürür

Boşanırsan eski eş öldürür

Devrimciysen düzen öldürür” sözlerini de paylaşarak; “Biz bu yobaz düşüncelere savaş açıyoruz. Bireysel değil, birlikteysek güçlüyüz. Bizi görmezden gelenlere kırmızı kart gösteriyoruz ve hep birlikte ‘Kadının Adı Var’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Atasehir_chp_kdin_kirmizi_kart (2)

Erol, konuşmasını bitirir bitirmez salonu dolduran yaklaşık 500 kadınla birlikte kadını ötekileştiren anlayışa kırmızı kart çıkarttı.

Banu Özkan Tozluyurt, Özge Uzun, Ebru Tuay Üzümcü’nün rol aldığı oyunda ise; kendi yaşantılarından kısa kesitler vererek,  biyolojik donanımlarını ve sosyal rollerini mercek altına alarak kadınların yaşamları boyunca karşılaştıkları sorunları ve bu sorunları aşma yollarına dikkat çektiler.

Oyunun sonunda sanatçılara çiçek takdim edildi. Gece ikramla sona erdi.

Atasehir_chp_kdin_kirmizi_kart (5)

Kaynak: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ