logo

CHP’Lİ ÖĞÜT BALYOZ VE KESK DAVALARINI İZLEDİ

CHP’Lİ ÖĞÜT BALYOZ VE KESK DAVALARINI İZLEDİ

SONY DSCCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt bugün 2 kritik davada hazır bulundu. Öğüt, her ikisi de İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülen Balyoz ve KESK davalarını izledi.

Balyoz ve Poyrazköy davalarına en önemli delil olan 5 No’lu CD’leri, harddisklere usulsüz veri yüklendiğine dair TÜBİTAK raporunun ardından bugün Çağlayan Adliyesi Balyoz sanıkları için kritik bir duruşmaya ev sahipliği yaptı. Sanıkların yeniden tutuksuz yargılama istediği davayı CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de izledi.

Duruşmayı ” Yurtseverler delillerde yapılan oynamaların, zulümhanede gecen 5 yılın , ölen ve intihara zorlanan onurlu insanların hesabını millet önünde soruyorlar” sözleriyle değerlendiren Öğüt, sanıkların af değil yeniden adil bir yargılama istediğini ve onların 5 yıldır bugünü beklediğini ifade etti.

Çağlayan adliyesinin ev sahipliği yaptığı bir diğer önemli dava ise 11 aydır tutukluluğun ardından ilk kez geçtiğimiz hafta hakim karşısına çıkan 32’si tutuklu 54 kişinin yargılandığı KESK davası. Davada İstanbul dışında tutuklu kalmadı, tutuklu sanıkların dinlenmesiyle devam edilen bugünkü duruşmada sendikacılar örgütlenmeyi savunuyor.

Bu arada, KESK üyelerinin yargılandığı davanın 23 Ocak’ta gerçekleşen ilk duruşması öncesi destek için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı C kapısı önünde oturma eylemi yapmak isteyen gruba, polis müdahale etmişti. KESK üyeleri bu sabah da destek için adliye önünde toplandı. Davayı diğer KESK’liler ve sanık yakınlarıyla birlikte CHP İstanbul Milletvekili Öğüt de izliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ