logo

CHP’Lİ ÖĞÜT SÜREYYAPAŞA’NIN İÇLER ACISI HALİNİ YENİDEN BAKAN’A SORDU

CHP’Lİ ÖĞÜT SÜREYYAPAŞA’NIN İÇLER ACISI HALİNİ YENİDEN BAKAN’A SORDU

sureyyapasa-CHP’li Kadir Gökmen Öğüt Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin içler acısı halini Meclis gündemine tekrar taşıdı.

İstanbul’da bir dönem göğüs hastalıkları konusunda Türkiye’nin önde gelen hastaneleri arasında bulunan Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin içler acısı hali yeniden Meclis gündeminde. Daha önce de konuya ilgili bir önerge veren Öğüt, hastane ile ilgili bitmeyen şikayetleri bir kez daha Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu.

ÖĞÜT: DOKTOR VE HASTALAR MADDE BAĞIMLILARI YÜZÜNDEN TEDİRGİNLİK YAŞIYOR

Madde bağımlılarının halen hastanenin bazı bloklarını mesken tutmaya devam ettiği gibi, yeterli güvenliğin olmayışı en çok dile getirilen şikayetler arasında olduğunu ifade eden Öğüt, hastanenin fiziki koşullarıyla ilgili şikayetlerin her geçen gün artığına dikkat çekti. A bloğun çatısı ve pvc diye tabir edilen pencerelerinin çalındığını, iç ve dış cephesinin bakımsızlıktan harabeye döndüğünü, içeride temizlik sorunu yaşandığını ve odaların toz ve kir içinde olduğunu belirten CHP’li Öğüt, A blok hakkında yıkım kararı olmasına ve halan hiçbir çalışma olmadığını dile getirdi.

sureyyapasa-6

HARABEYE DÖNEN A BLOĞA NEDEN TEK BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Mevcut güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığı göz önünde bulundurulduğunda hasta ve doktorların güvenliğini sağlamak için ne tür önlemlerin alınması planlandığını soran Öğüt, “Hastanenin çatı ve pencerelerinin çalınması ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır; sorumlular belli midir?” diye sordu.

Süreyyapaşa’nın fiziki koşullarının akıbetini de soran CHP İstanbul Milletvekili Öğüt, A bloğun yıkılacağı söylenmesine rağmen aradan geçen süre içinde halen bir yıkım olmamasının gerekçesini, bakım ve onarım planlanıyor ise neden hala tek bir çivi bile çakılmadığını, olası bir depremde yıkılma tehlikesine karşı gereken tedbirlerin alınıp alınmadığını sordu.

Öğüt önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

-Yine tarafına verdiğiniz yanıtta çatısı yanan B ve C bloğun deprem analizi güvenlik kamerası sistemi ve jeneratör alımı için ihale aşamasında olduğu açıklamanıza istinaden, ihale gerçekleşmiş midir? Gerçekleşti ise ihaleyi kim ne kadar miktarla almıştır? İhaleyi alan firma söz konusu bloklarda ne tür işlemler yapmıştır; çalışmalar hangi aşamadadır; ne zaman tamamlanması planlanmaktadır ve şu güne dek ne kadar harcanmıştır?

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ