logo

CHP’li Üç Milletvekili Partisinden İstifa Etti

CHP’li Üç Milletvekili Partisinden İstifa Etti

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, yönetim ile görüştükten sonra partisinden istifa etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir basın toplantısı düzenleyen üç milletvekili Çelebi, Aksoy ve Özel, CHP’den istifa ettiklerini açıkladı. Üç milletvekilinin Muharrem İnce tarafından kurulacak olan partiye katılmaları bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ocak’ta, Muharrem İnce’nin kuracağı partiye katılacakları iddia edilen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel‘le görüşmüştü.

FETÖ kumpaslarıyla 41 ay tutuklu kaldığını hatırlatan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, iki sene boyunca CHP yönetimine itirazlarını dile getirdiğini ve son olarak 10 Aralık 2020’de CHP yönetimi ve milletvekillerine mektup gönderdiklerini ifade etti.

26-27 Ocak 2021 tarihlerinde Genel Başkanı ve Grup Başkanvekili Özgür Özel ile yaptıkları görüşmelerde “partide birlik için adım atılmalı” diye ısrar ederek 3 vekil imzalı görüşlerini sunduklarını kaydeden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “Çabalarımız maalesef sonuçsuz kaldı.” Dedi.

Açıklamasında “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinden doğmuş özgüveni yüksek CHP’den, AKP’nin ve saray rejiminin miadı dolmuşken, kendi değerleri ve mücadelesiyle 1. parti olmaya çabalamayan, başka partileri parlatan ve siyasi sebil gibi besleyen, iktidar çöplüğünde yeni dostlar ararken partinin başarılı evlatlarını dışlayan CHP’ye geldik.” İfadelerine yer veren Çelebi, “Bütün ötekileştirmelere rağmen, işime yani milletin vekilliğine odaklandım, partimize ve değerlerine Meclis kürsüsünde milyonlarca sayıda izlenmeye ulaşan konuşmalarla siper oldum. 2,5 sene sonunda yasama ve denetim faaliyetlerinde 95 kanun, 1536 soru önergesi, 79 araştırma önergesiyle, onlarca Meclis ve komisyon konuşmasıyla ortalamanın çok üzerinde, vekiller arasında en yüksek performansı gösterenlerden oldum.” Şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ