logo

Çin’de Görülen Coronavirüs’ten Ölenlerin Sayısı 26 Oldu

Çin’de Görülen Coronavirüs’ten Ölenlerin Sayısı 26 Oldu

Çin Hubei eyaletindeki Wuhan kenti çıkışlı corona virüsünde vaka sayısı 880’e yükselirken, 8 binden fazla kişinin ise tıbbi gözlem altında olduğu virüsten ölenlerin sayısı 26 oldu belirtildi.

Yetkililerin yaptığı açıklamada ABD, Singapur, Japonya, Güney Kore, Vietnam, Tayvan ve Tayland’da doğrulanan vakalarla birlikte toplam kesinleşen vaka sayısının 900’ü geçtiği bilgisi verildi.

Öte yandan virüsün ilk kez görüldüğü Wuhan kentinin bulunduğu Hubei eyaleti dışındaki ilk ölüm vakasının da Hebei eyaletinde 80 yaşında bir adamda görüldüğü belirlenirken, hayatını kaybeden adamla yakın temasta bulunmuş 76 kişinin de yakın gözlem altında tutulduğu belirtildi.

HAVA LİMANLARINDA GİRİŞLER TERMAL KAMERA İLE KONTROL ALTINDA

Hava limanlarında girişlerin kontrol altında olduğu, yolcuların termal kameralarla tarandığı ve 38 derece üzerinde ateşli yolcuların kontrol altında tutulacağı ifade ediliyor.

LİMAN VE HAVALİMANLARINDA 365 GÜN 24 SAAT SAĞLIK PERSONELİ

Fahrettin Koca, liman ve havalimanlarında 365 gün 24 saat sağlık personeli bulundurduklarını ifade ederek, Çin’den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerini devreye koyduklarını ayrıca karantina odaları ve negatif basınçlı sedyelerin ihtiyaç halinde kullanılmak üzere hazır olduğunu bildirdi.

DSÖ: ULUSLARARASI KAMU SAĞLIĞI ACİL DURUMU İLAN ETMEK İÇİN ERKEN

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada; Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu virüsle ilgili ‘uluslararası kamu sağlığı acil durumu’ ilan etmek için erken olduğunu belirtildiğini kaydetti.

Çinli yetkililerden Wuhan’da şehir içi otobüsler, metrolar, feribotlar ve şehirler arası otobüsler de dahil olmak üzere tüm toplu taşıma araçları ulaşımı askıya alınmış, hava alanları ile tren istasyonlarına giden yollar da geçici süreyle kapatıldığı açıklanmıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ