logo

Çin’de Koronavirüsten Ölüm SARS’ı Geçerek 813 Oldu

Çin’de Koronavirüsten Ölüm SARS’ı Geçerek 813 Oldu

Çin’de Corona virüs nedeniyle bir günde 86 kişi yaşamını yitirdiğini açıklayan Çinli yetkililer, 813’e ulaşan toplam ölü sayısının SARS salgınında ölenlerin sayısını geçtiğini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bir günde 86 kişi yaşamını yitirirken bu rakamın ardından Çinli yetkililer, toplam ölü sayısının bugün itibariyle SARS salgınında ölenlerin sayısını geçtiğini açıkladı.

Ulusal Sağlık Komisyonu, koronavirüsünün yeni ismini “yeni corona virüsü zatürresi” olarak duyurdu.

Çin’de ortaya çıkan yeni koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 813’e ulaştı. Can kayıpları, SARS nedeniyle ölenlerin sayısını geçmiş durumda. Çin’de ölenler arasına ilk kez bir Amerikan vatandaşı da eklendi.

YENİ CORONA VİRÜSÜ ZATÜRRESİ

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde etkisini giderek artıran ve yeni ismi “yeni corona virüsü zatürresi” (NCP) olarak duyurulan salgın nedeniyle yaşanan can kaybı 813’e ulaştı.

Vaka sayısı 34 bini geçti. Çin dışında 27 ülkede 320 kişiye bulaşan virüs nedeniyle iki yolcu gemisi karantina altında.

KORONAVİRÜSTEN CAN KAYIPLARI, SARSTAN ÖLÜMLERİ GEÇTİ

Koronavirüsten can kayıpları, SARS nedeniyle ölenlerin sayısını geçmiş durumda. İstatistikler yeni corona virüsün mevsimsel virüsten ve SARS’tan daha çok can aldığını ancak Sars ve Mers kadar öldürücü olmadığını gösteriyor.

SARS salgınında ölüm oranı yüzde 10, Mers salgınında yüzde 35, yeni Koronavirüste ise yüzde 2.

SON 24 SAATTE 88 CAN KAYBI

Çin’de ülke genelinde son 24 saatte 88 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirirken, 3 binden fazla yeni vaka tespit edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ