logo

“CKD GÖREV BAŞINDA, VATAN SAVUNMASINDA”

“CKD GÖREV BAŞINDA, VATAN SAVUNMASINDA”

ckd_atasehir_yeni_anayasa (1)Cumhuriyet Kadınları Derneği Ataşehir Şubesi üyeleri Küçükbakalköy, Prestij Caddesi’nde okudukları basın bildirisiyle yeni anayasanın ihtiyaç olmadığını ifade ettiler.

Recep Kenan/itvhaber.com

İktidarın sözde bir “Sivil” Anayasa dayatmakta olduğunu iddia eden Cumhuriyet Kadınları Derneği Ataşehir Şubesi üyeleri yeni anayasanın ihtiyaç olmadığını ifade ettikleri bir basın bildirisi yayınladı.

YENİ ANAYASA İHTİYAÇ DEĞİL

Başbakan ve muhalefet partileri temsilcilerinin Yeni Anayasa hazırlıkları kapsamında görüşme masasına oturmak üzere olduklarını kaydeden Cumhuriyet Kadınları Ataşehir Şubesi üyeleri Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’ndeki açıklamada; başlamak üzere olan müzakereler öncesi, yeni anayasanın ihtiyaç olmadığı uyarısı görevlerini yapmak üzere toplandıklarının altını çizdi.

ckd_atasehir_yeni_anayasa (4)

CUMHURİYET DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Cumhuriyet Kadınları Derneği Ataşehir Şubesi tarafından Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde yapılan basın açıklamasıyla yapılacak olan “sivil anayasa” ile ilgili uyarılarını dile getirdiler. Yapılan açıklamada; “Bölücü ve Cumhuriyetimizi yıkıcı başkanlık sistemini hedefleyen anayasa değişikliğini de, görüşmelerini de kabul etmiyoruz. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak Cumhuriyet Devrimlerine sahip çıkacağız ve vatanımızı böldürmeyeceğiz” denildi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Ataşehir Şubesi Başkanı Sevgi Güğümcüoğlu tarafından yapılan basın açıklamasına, CKD üyelerinin yanı sıra; CHP kadın Kolları Başkanı Nihan Erol ile Vatan Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Feyzullah Güneş’de katılarak destek verdiler.

ANAYASA MÜZAKERELERİ ÖNCESİ UYARI GÖREVİMİZ

Basın açıklamasını okuyan Ataşehir CKD Başkanı Sevgi Gügümcüoğlu; “ Cumhuriyet Kadınları olarak anayasa müzakereleri öncesi uyarı görevimizi yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 1982 Anayasanın 113 maddesinin neredeyse yarısı değişikliğe uğratılmış ve darbe ile alakası kalmamıştır. Sempati uyandıran “Sivil” lafı aldatmacadır. Muhalefet ilk üç maddeye dokundurtmayız diyorlar peki 6 ve 66. Maddeler ne olacak?” dedi.

ckd_atasehir_yeni_anayasa (3)

İHVAN ANAYASASINI ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ

Türklük” kavramının, “Türk Milleti Egemenliğinin” Anayasa’dan çıkarılmasını asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Gügümcüoğlu; “ Peki, 123 ve 127. Maddeler ne olacak? Ulus devletin, Üniter devletin sonunu getirecek maddeler tartışmaya açık mıdır? Federatif Devlet düzenlemelerini,  ‘Sivil toplum’, ‘çok renklilik’, ‘çok seslilik’ aldatmacasıyla Tekke ve Zaviyelerin açılmasını sağlayarak Laik Devletin sonunu getirecek olan İhvan Anayasasını asla kabul etmeyeceğiz” diyerek, yeni anayasa çalışmalarına karşı olduklarını kaydetti.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ” DAYATMADIR

Açıklamada; Türkiye’yi önce federatif yapıya, sonra da süratle bölünmeye götürecek olan, Avrupa özerklik şartındaki çekincelerin kaldırılmasını ve Başkanlık Sistemine geçilmesini de ASLA kabul etmeyeceklerini kaydeden Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Ataşehir Şubesi Başkanı Sevgi Güğümcüoğlu; “Cumhurbaşkanı, Başkanlık Sisteminin milletin acil ve şiddetli isteği olduğunu beyan etmektedir. Parlamenter Demokrasi yerine ne olduğu belli olmayan bir “Başkanlık Sistemi” dayatılmaktadır. Cumhurun böyle bir derdi böyle bir isteği yoktur. Bu konuda yapılan kamuoyu araştırmalarının da gösterdiği gibi halkın çoğunluğu başkanlık sistemini istememektedir” dedi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Sevgi Güğümcüoğlu tarafından okunan CKD açıklamasında; “Cumhurbaşkanının bilgisine sunarız ki, cumhurun derdi, isteği, terör belasından kurtulmak, evlat acısı yaşamamak aş ve iş bulmaktır. Yani koyun can derdinde kasap et derdinde. Halkından bu kadar kopuk bir Cumhurbaşkanının varlığı içimizi acıtıyor. Başkanlık sistemini kabul etmiyoruz” ifadeleri yer aldı.

ckd_atasehir_yeni_anayasa (2)

“ANAYASA YERİNE DARBE YASALARINI DEĞİŞTİRİN”

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Ataşehir Şubesi Başkanı Sevgi Güğümcüoğlu tarafından okunan basın bildirisinde; “Eğer samimiyiz diyorsanız illa değiştireceğiz diyorsanız, siz önce; darbe ile alakası kalmamış bir anayasayı değiştirmeye uğraşmak yerine, 1-2 saatlik bir meclis çalışmasıyla değiştirilebilecek darbe yasalarını değiştirin” şeklinde konuşarak; “Siyasi Partiler Yasasını değiştirin”,  “Seçim Kanununu demokratikleştirin”, “ülke barajını düşürün hatta kaldırın”, “Cinsiyet kotasını yasalaştırın” önerilerinde bulundular.

Açıklamanın sonunda muhalefet ve iktidara seslenerek, “samimiyetinize güvenmiyoruz” diyen Gügümcüoğlu; “ Sivil Anayasa dayatması, toplumumuzun etnisite ve inanç temelinde yeniden düzenlenmesini hedefleyen, Cumhuriyetin temel kuruluş ilkelerini ortadan kaldırmaya yönelik emperyalist bir operasyondur. Atatürk’ü silmeye yönelik bir anayasadır. Cumhuriyet kadınları, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti zarar görmemiş olarak gelecek nesillere iletme kararlılığındadır. Cumhuriyet Kadınları görev başındadır, vatan savunmasındadır” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ