logo

CKD ‘HUKUK DEVLETİNDE GEREĞİ YAPILMALIDIR’

CKD ‘HUKUK DEVLETİNDE GEREĞİ YAPILMALIDIR’

ckdCKD (Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği) Genel Merkezi, Ataşehir Şubesi ile birlikte eş zamanlı olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın tartışmalı “Laiklik” söylemi ile ilgili ortak açıklama yaptı.

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği (CKD) Ataşehir Şubesi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik yeni Anayasa’da olmamalıdır” sözleri üzerine Türkiye genelinde 97 şubede eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı.

“BU SÖYLEM YÜCE DİVANLIK SUÇ”ckd-

Ataşehir Küçükbakkalköy Prestij Caddesin de toplanan Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Sevda Gügümcüoğlu; “ TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik yeni Anayasa’da olmamalıdır. Anayasa dindar olmalıdır” söylemiyle ilgili şiddetli tepkimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bu söylem Yüce Divanlık bir suçtur. Bir Hukuk devletinde yaşıyorsak gereği yapılmalıdır” dedi.

ANAYASAMI YAPACAKSIN, TÜRKÇE SÖZLÜK MÜ?

“Sen Anayasamı yapacaksın yoksa Türkçe sözlük mü yazacaksın?” sorusunu yönelten Sevgi Gügümcüoüğlu açıklamasını; “Anayasa kararlarına bak öğrenirsin. Yüksek mahkemece Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmakla hüküm giymiş, ceza almış bir partinin ileri gelenlerinden birini TBMM Başkanı yaparsanız olacağı da budur zaten. İsmail Kahraman artık TBMM Başkanlığı koltuğunda oturamaz. Ya istifa etmelidir ya da istifa ettirilmelidir. Gördüğümüz her yerde istifaya davet edeceğiz. Oturduğu koltuk Atatürk’ün koltuğudur ve artık orda oturmaya hakkı yoktur “ şeklinde sürdürdü.

ATATÜRK VE CUMHURİYET DEVRİMİ İLKELERİYLE KAVGA

Açıklamasında İsmail Kahraman’ı istifaya davet eden Sevgi Gügümcüoğlu “TBMM Başkanının açıklamaları Atatürk ve Cumhuriyet Devrimi ilkeleriyle bir kavganın ve demokrasi ile insan hakları düşmanlığının bir ürünüdür. Ey İsmail Kahraman; Atatürk’ün koltuğunu derhal terk et. Senden vatanına, milletine Fedai, bu kahraman ve Gazi meclise başkan olmaz. Türkiye Laiktir Laik kalacaktır” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ