logo

CKD ‘MİLLETİMİZİN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUZ’

CKD ‘MİLLETİMİZİN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUZ’

CKD Ataşehir Şubesi CKD Genel Başkanı Canan Arıtman tarafından yayınlanan, referandum kampanyası ile ilgili basın bildirisini diğer şubelerle eş zamanlı olarak okudu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Küçükbakkalköy’deki Prestij Caddesi’nde yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanlığı Sistemi” ismiyle getirilen başkanlık dayatmasına “HAYIR” dediklerini dile getirdiler.

Dört bir yandan sorunlarla çevrildiği ifade edilen ülkemizin ateşle sınandığı kaydedilen bildiride,  Askerimizi, polisimizi, halkımızı tehdit eden terör, ekonomik sıkıntılar, Kıbrıs sorununun dün olduğu gibi güçlü bir TBMM ile çözüleceğinin altı çizilerek; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletin egemenliği ve bölünmez bütünlüğünün güvencesi olduğu ve milletin kendisini temsil eden meclisine ve denetimine güvendiğine yer verildi.

ABD emperyalizminin bölgemizde etnik ve mezhepsel farklılıkları öne çıkararak ülkeleri böldüğü acı ve gözyaşı dolu coğrafya yarattığının vurgulandığı Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Dr.Canan Arıtman imzalı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Çıkarlarını sürdürebilmek için Irak’tan Akdeniz’e uzanan bir İsrail –ABD malı kukla Kürt koridoru kurmak istenmektedir. Vatanımızı da bölecek bu girişime karşı, Türkiye Fırat Kalkanı harekatı ile engel olmaya başlamıştır. Ordumuzun başarılı olması için TBMM’nin kurtuluş savaşında olduğu gibi yine milletin gücünü ve kararlılığını temsil etmesi gerekmektedir. Meclisimizin gazi meclis olduğu unutulmamalıdır.

Doların önlenemeyen yükselişi ile zaten krize girmiş ekonomi can çekişmeye başladı. İşsizlik öyle bir boyuta ulaştı ki gençler artık iş aramaktan bile vazgeçti. Büyük ekonomik sıkıntıların beklendiği bu süreci yine ancak birlik olmuş bir millet ve mili, üreten ekonomi ile aşabiliriz. Bu da ancak güçlü bir meclis ile mümkün olabilir.

Cumhuriyet Kadınları olarak milletimizin birliğini ve cumhuriyetimizin devamlılığını istiyoruz. Bağımsız, özgür, huzurlu bir ülkenin fertleri olmak için üzerimize sorumluluğu yerine getirerek “Hayır” diyoruz.

Bu günden tezi yok bütün şubelerimizle bulunduğumuz her yerde birliğin öncüsü olacağız. Farklılığımızı değil bizi birleştiren vatan sevgimizi paylaşacağız. Tüm kurumları, siyasi partileri “Hayır” demeye birlikte çalışmaya ve gücümüzü birleştirmeye davet edeceğiz. Her yara giderecek, mahallelerde köylerde hayır demenin önemini anlatacağız.

Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak aziz milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Hayır kazanacak, vatanın bütünlüğü sağlanacak, milletin yüzü gülecek.

Dr.Canan Arıtman
Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ