logo

Çocuklar İçin Ataşehir – Monheim Kardeş Şehir Oluyor

Çocuklar İçin Ataşehir – Monheim Kardeş Şehir Oluyor

atasehir_MonheimAlmanya’nın Köln eyaletine bağlı Monheim’ın Belediye Başkanı Daniel Zimmerman, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi ziyaret etti.  Monheim Kardeş Şehir Oluyor.

Monhain SPD (Sosyal Demokrat Parti) Parti Başkanı Goller ve Monheim CDU (Hristiyan Demokrat Parti) Başkanı Gronauer ile birlikte Ataşehir’i ziyarete gelen Monheim Belediye Başkanı Zimmerman, Ataşehir ve Monheim’ın kardeş şehir olması için çalıştıklarını söyledi.

Başkan İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Kalender Özdemir ile birlikte Alman misafirlerin yaptığı sohbette, Türkiye ve Almanya gibi iki ülkenin büyük dostluk ve işbirliğinin Ataşehir ve Monheim arasında da geliştirilmesi görüşüldü.

Bu yıl “Uluslararası Ataşehir 23 Nisan Çocuk Festivali” için Monheim’dan gelen 24 Alman öğrenci Ataşehir’de misafir edilmişti, buna karşılık 10 Ataşehirli çocuk da Haziran ayında Monheimlı ailelerin yanında bir hafta kalarak bu dostluğun artmasını sağlamışlardı.

Monheim Belediye Başkanı Zimmerman’ı Ataşehir’de karşılayanlar arasında Monhaim’ı ziyarete giden Ataşehirli çocuklar da vardı. Çocuklar hem Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye hem de Monheim Belediye Başkanı Zimmerman’a bu projeden dolayı hem teşekkürlerini hem de hediyelerini sundular.

Bu projeden dolayı mutluklarını dile getiren Başkan Zimmerman, “Biz bu projelerin artırılmasını ve Almanya ile Türkiye’deki öğrencilerin arkadaşlık bağlarının çoğaltılmasını diliyoruz. Türk çocuklar Almanya’da, Alman çocuklar Türkiye’de misafir olmaya devam edecekler. Çocukların döndükten sonra da birbiriyle iletişimde kalmalarını ve sosyal çalışmaların devam etmesini arzuluyoruz” dedi.

Monheim’ın Belediye Başkanı Daniel Zimmerman, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, TEB Ataşehir Ortaokulu Öğretmeni Turan Çelebi ve projede Gönüllü Veli olan Ayşegül Çetinkaya’ta projeye katkılarından dolayı teşekkür hediyesi sundu. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de konuk Belediye Başkanına projeye her türlü katkısından dolayı Ataşehirliler adına teşekkür plaketi sundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ