logo

Çörekçiler Derneğinde Nöbet Değişimi

Çörekçiler Derneğinde Nöbet Değişimi

Çankırı Ilgaz Çörekçiler Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği’nin Yenibosna’daki merkezinde gerçekleşen genel kuruluda Ali Kale başkanlığındaki yönetim göreve geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kamil Tekne başkanlığındaki yönetimi kurulu tarafından iki yıldır yürütülen Çörekçiler Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği çalışmalarında bir dönem kapandı. 04.05.2014 Pazar günü Çörekçiler Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği’nin Yenibosna’daki merkezinde gerçekleştirilen ancak üyelerin yeterli ilgiyi göstermediği genel kurulda yapılan seçimle görev Ali Kale Başkanlığındaki yeni yönetime devredildi.

Ebubekir Deveci’nin Divan Başkanlığı ve Mustafa Kale ile Feyyaz İplikçi’nin divan katip üyeliğinde gerçekleşen derneğin genel kurulunda göreve gelen; Kamil Tekne yönetiminde Kadın Kolları Başkanlığı yapan Türkan Kale’nin de görev aldığı Ali Kale başkanlığındaki Çörekçiler Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği’nin yeni yönetimi, dernek tüzüğü gereği 2 yıl görev yapacak.

Oldukça eski bir geçmişi olan İstanbul’daki en eski köy dernekleri arasında yer alan Çörekçiler Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği’nin genel kuruluna ilgisizlik dikkat çekerken katılım 35 – 40  üye ile sınırlı kaldı.

35 – 40 üye ile genel kurulu yapan Çörekçiler Köyü’nün İstanbul’daki nüfusunun 2 bin 5 yüz – 3 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

İstanbul’da 2 bin 5 yüz – 3 bin civarında Çörekçilerli arasında Çörekçiler Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği’nin genel kurulunu 40 üye ile yapmasının nedenlerinin araştırılması gerekiyor.

İstanbul’da yaşayan Çörekçilerliler tarafından kurulan ve yaşatılmaya çalışan Çörekçiler Köyü Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği’nin İstanbullu Çörekçilerlileri yok sayarak yaşamasının ne kadar mümkün olacağının değerlendirilmesi gerekmektedir.

Dernek yöneticilerinin İstanbul’daki Çankırılılara yönelik faaliyetlere ağırlık vererek güçlenen dernek yapısı ile Çörekçiler Köyü ve Çörekçilerlilere daha faydalı olacağı bilnmelidir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ