logo

ÇŞB ÖZHASEKİ ‘YEDPA’NIN SORUNUNA 15 GÜN İÇİNDE ÇÖZÜM’

ÇŞB ÖZHASEKİ ‘YEDPA’NIN SORUNUNA 15 GÜN İÇİNDE ÇÖZÜM’

İki gündür İstanbul’da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Ataşehir’de YEDPA’nın da aralarında olduğu bir dizi programa katılarak referandum çalışması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’un diğer ilçeleri ile birlikte Ataşehir’de de 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumu çalışmaları yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, YEDPA Ticaret Merkezi’nde esnaf ve bölge halkı ile bir araya geldi. Burada YEDPA Ticaret Merkezi ve bölgenin sorununa ketsel dönüşüm ilenıın da olduğu seçeneklerle çözüm bulmaya çalışacaklarını kaydetti.

YEDPA’NIN SORUNUNA 15 GÜN İÇERİSİNDE ÇÖZÜM

YEDPA Yönetim Kurulu ve yetkililerle yapılan toplantılara Ankara’da devam edeceklerini kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm alanı ilan edilecekse sınırlarını belirleyeceklerini en fazla 15 gün içerisinde YEDPA’nın sorununa bir çözüm yolu bulmaya çalışacakların kaydetti.

KAYIŞDAĞI’NDA BÖLGE HALKI İLE BULUŞTU

Daha sonra Kayışdağı’na geçen Bakan Mehmet Özhaseki, burada da bir araya geldiği vatandaşlara referandum ve anayasa değişiklik maddeleri hakkında bilgi vererek bölgedeki imar ve dönüşüm sorunları hakkındaki görüşlerini aktardı.

YEDPA ALANINDA GÜZEL İŞLETME MODELLERİNDEN

YEDPA’nın; hem sektörel kümelenmenin, hem sosyal dayanışmanın ve sosyal fayda sağlamanın, hem de ticari yaşamı kolaylaştırmanın en güzel modellerinden birisi olduğunun altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, oto yedek parçacılarının dayanışmasıyla geliştirdiği işletme olduğunu kaydettiği YEDPA’nın, bölgedeki çarpık kentleşmenin kurbanı olduğunu ifade etti.

YEDPA’DAKİ İŞLETMELER RUHSAT ALAMIYOR

Bu güne kadar YEDPA içerisindeki işletmelerin ticari faaliyetleri için işletme ruhsatlarını alamadığını, bu nedenle kendine ait yerleri olanların da YEDPA Ticaret merkezinden ayrılmak zorunda olduğunu vurgulayan Sami Atılgan, işletme sahipleri ve bölge halkının gelecek kaygısı ile huzursuzluk yaşadıklarını kaydetti.

BEKLENTİ YEDPA’NIN SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNMASI

YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve devlet büyüklerinden beklentilerinin, Ümraniye Belediyesi ile başlayan Ataşehir ve Büyükşehir belediyeleri ile devam eden sorunlarının, ivedilikle ele alarak ve bütün yetkiler kullanılarak sorunlarına çözüm bulması olduğunu ifade etti.

AMACIMIZ MİLLETİMİZİN DOĞRU TERCİH YAPMASI

Üç ayların başlangıcı olduğunu hatırlatıp kutlayarak konuşmasına başlayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, referandum öncesi doğru bilgi ile donana milletimizin doğru tercih yapması amacı ile bu tür toplantıları yaptıklarını, anayasa değişiklik paketinin neler getirdiğini anlattıklarını kaydetti.

ÖZHASEKİ, SULTANBEYLİ VE GAZİOSMANPAŞA’DAKİ SORUNLARI DİNLEDİK

İki gündür İstanbul’da olduğunu her gelişinde bir sorunu çözmeye gayret ettiğini kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sultanbeyli ve Gaziosmanpaşa’daki sorunları dinlediğini, daha önceden bilgisinin de olduğu YEDPA İş Merkezi’nin sorunu yaptıkları toplantıda ele aldıklarını kaydederek, İstanbul’daki yılların getirdiği birikmiş sorunların çözümünün biraz daha zor olacağını kaydetti.

YEDPA’NIN SORUNUNU DERT ETMİŞLER

Ak Parti Ataşehir İlçe Bakanı ile Yönetim Kurulu Başkanı’nın YEDPA’nın sorununu dert etmiş olduklarını gördüğünü kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gelinen son noktada YEDPA’nın sorunu ile ilgili çözümün ilçe belediyesi ile büyükşehir arasında gidip geldiğine işaret ederek; “Gidiyor geliyor da YEDPA’nın sorunu çözülmüyor. Bu işleri çözmek lazım… Nasıl çözeriz noktasında 1 saat kadar süren toplantı yaptık. Mesai arkadaşlarımızla toplandık geldik. Bu işe çözüm bulamazsak işimiz zor. Biz burada bir kentsel dönüşüm alanı ilan edip planlamaya geçip işi çözebilir miyiz diye baktık. Burayı iyi bilen mühendis arkadaşlar, meclis üyesi ile Ankara’da toplantıya devam edeceğiz. Birlikte çalışalım. Eğer kentsel dönüşüm alanı ilan edilecekse sınırlarını belirleyelim. Sorunları çözüyorsak hiç tereddüt etmeyiz. Çözüm yerine başka sorunlar açarsa bu, başka nasıl çözeriz diye bakarız. Biz şimdi, dersimize çalışacağız en fazla 15 gün içerisinde bir çözüm yolu bulmaya çalışacağız. Çok kolay gözükmemekle birlikte çözeriz Allah’ın izniyle” diye konuştu.

EVET” DİYENİN DE, “HAYIR” DİYENİN DE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Konuşmasında FETÖ’nin de aralarında olduğu terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi anlatan Mehmet Özhaseki, dış güçlerin Türkiye’yi bölerek sözde bağımsız bir devlet kurma amaçları olduğuna dikkat çekerek; “FETÖ’nün adamları devletin içine yerleşmiş. Böyle adamların devletin içinde ne işi var. 15 Temmuz’dan sonra batı ülkeleri bir geçmiş olsun bile demedi. Etrafımız kan çanağı. Birlik beraberlik içinde olmalıyız. Anayasa değişikliği ile üç önemli gelişmenin önü açılacak. Bunlardan birincisi; iki başlılık ortadan kalkacak. Güçlü hükümetlerle istikrarlı dönem başlayacak. Darbelerin sonu gelecek. Yetkili ama sorumsuz Cumhurbaşkanlığı dönemi bitecek. Cumhurbaşkanı da hesap verecek. “Evet” diyenin de, “Hayır” diyenin de başımızın üstünde yeri var” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ