logo

Cumhurbaşkan Erdoğan Malazgirt Zaferi’ni Kutladı, Ahlat Külliyesi’nin Açtı

Cumhurbaşkan Erdoğan Malazgirt Zaferi’ni Kutladı, Ahlat Külliyesi’nin Açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesi’nin açılışını da gerçekleştirildiği Malazgirt Zaferi’nin 949. Yılı nedeniyle Ahlat’ta düzenlenen etkinliklere katıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ahlat Külliyesi’nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Millî Park’ında düzenlenen Malazgirt Zaferi’nin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesi’nin açılışının da gerçekleştirildiği Malazgirt Zaferi’nin 949. Yılı nedeniyle Ahlat’ta düzenlenen etkinliklere katıldı. Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesi’nin açılışı da gerçekleştirildiği etkinliklere MHP lideri Bahçeli de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye, Akdeniz’de de, Ege’de, Karadeniz’de de hakkı olanı alacaktır. Biz nasıl kimsenin toprağına, egemenliğine, çıkarına göz dikmiyorsak kendimize ait olanlardan da asla taviz vermeyeceğiz. Bunun için siyasi, ekonomik, askerî bakımdan ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Türkiye’nin artık sabrı sınanacak, kararlılığı, imkânları ve cesaretinin test edilecek bir ülke olmadığını herkesin görmesini istiyoruz” dedi.

MALAZGİRT ZAFERİ KUTLAMASINDA YUNANİSTAN’A MESAJ:  
ANADOLU’YU PERİŞAN ŞEKİLDE TERK ETMEK ZORUNDA KALANLAR!

Malazgirt Millî Park’ında düzenlenen Malazgirt Zaferi kutlamaları sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akdeniz’de Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliğin yaşandığı Yunanistan’a mesaj göndererek, “Bir asır önce Anadolu’yu perişan bir şekilde terk etmek zorunda kalanların şimdi Ege’de sahte kabadayılık peşinde koşması, mezarlıkta ıslık çalma psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir.” dedi

AHLAT’IN SEMBOLU OLACAK GENÇLİK MERKEZİ’Nİ AÇTI

Ahlat’ın sembollerinden biri olacak Gençlik Merkezi’ni açtıklarını, Okçular Vakfının düzenlediği etkinlikte gençlerin maharetlerine şahit olma imkanı bulduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bölge valileriyle bir araya geldiklerini anımsatarak “İnşallah bu tür toplantıları Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliye’mizde orayı daha da büyüterek her fırsatta tekrarlayacağız.” diye konuştu.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, hem Malazgirt Zaferi’ne hem Türkiye Cumhuriyeti’ne hem de gençlere emanet edecekleri bir eser olarak ortaya çıktığını ifade eden Erdoğan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

AHLAT’TA ETKİNLİKLERE KATILAN SANATÇI VE GENÇLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat’ta düzenlenen etkinliklere katılan sanatçı ve gençlerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen etkinliklere, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ