logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Berat Albayrak Vazifesinden Affını İstedi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Berat Albayrak Vazifesinden Affını İstedi’

Berat Albayrak’ın istifası ile ilgili ilk açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Berat Albayrak sağlık sorunları nedeniyle vazifesinden affını istedi.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevinden istifasıyla ilgili ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık sorunları nedeniyle vazifesinden affını istediğini söylediği Albayrak için; “Kendisine teşekkür ediyorum.” Dedi.

“AFFINI İSTEDİ. KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Berat Albayrak’ın görevinden istifası ile ilgili ilk kez açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Berat Albayrak sağlık sorunları nedeniyle vazifesinden affını istedi. Biz de talebini kabul ederek yerine Lütfi Elvan’ı atamış olduk. Kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

GEREKİRSE ACI REÇETE UYGULAYACAĞIZ

Ağbal ve Lütfi Elvan’ın göreve başlamasıyla piyasa göstergelerinde yaşanan seyrin doğru yolda olunduğunu gösterdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi politikası ile ilgili; “Dünyanın en güçlü ve zengin ülkelerinin dahi bir sonbahar yaprağı gibi savrulduğu böyle bir dönemde, Türkiye’nin maslahata uygun tedbirlerle yoluna devam etmesi gayet tabiidir. Bunun için yaşadığımız kritik dönemin ruhuna uygun şekilde, gerekiyorsa devlet ve millet olarak fedakarlık yapmaktan, acı da olsa doğru reçeteleri uygulamaktan kaçınmayacağız. Salgını küresel etkileri değişim arayışlarını hızlandırmıştır.” dedi.

AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’ın Karabağ’daki topraklarını Ermenistan’dan geri alması sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili, “Azerbaycanlı kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Varılan anlaşmayla işgal edilen topraklar Azerbaycan’a bırakılacak. 1 Aralık’a kadar bu topraklar teslim edilecek. Azerbaycan ile Nahçıvan özerk bölgesi arasındaki ulaşım sağlanacak ve bu anlayışla bir yol inşa edilecek.” Açıklamasına yer verdi.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI ASILSIZ

Kabine değişikliği iddiaları ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kabine değişikliği iddiaları asılsız. Bunlar tamamen masa başında uydurulan, asılsız ve içi boş haberlerdir. Değişim gerekiyorsa yerini ve zamanını Cumhurbaşkanı belirler.” Dedi.

YENİ BİR EKONOMİK SIÇRAMA YAPTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Erdoğan konuşmasında, “Finans tarafında Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile Merkez Bankamız, reel sektör tarafında Ticaret Bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, diğer bakanlıklarımız, iş insanlarımız, hep birlikte Türkiye’ye yeni bir ekonomik sıçrama yaptırmak için çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

TERCİHİ “TÜRK LİRASI”NDAN YANA KULLANMALARINI İSTİYORUM

Erdoğan açıklamasında, “Vatandaşlarımızdan tercihlerini Türk Lirası’ndan yana kullanmalarını istiyorum. Türk ekonomisine ve Türk Lirası’na güvenen yerli ve uluslararası yatırımcıların kazancını kendi kazancımız olarak görerek, yatırımcılara her türlü kolaylığı gösterecek, desteği vereceğiz.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ