logo

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DOKUNULMAZLIK YASASINI ONAYLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DOKUNULMAZLIK YASASINI ONAYLADI

erdogan_onay_dokunulmazlikCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören ve TBMM’den geçen Anayasa değişikliğini onayladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Mayıs’a kadar hazırlanan dosyalarda milletvekili dokunulmazlığını kaldıran Anayasa değişikliğini onaylayarak, 148 milletvekiline yargı yolunu açtı.

Erdoğan, Meclis’te 20 Mayıs 2016’da 376 oyla kabul edilen ve 24 Mayıs’ta onayına sunulan ‘Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa’yı onayladı ve yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderdi. Yasa ile ilgili halkoylaması yetkisini kullanmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay için hakim-savcı atamalarıyla ilgili son kararnameyi beklediği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından onayla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

“6718 sayılı ‘Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89 uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ