logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafıza 15 Temmuz Müzesi Açılışına Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafıza 15 Temmuz Müzesi Açılışına Katıldı

İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Buluşması’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra “Hafıza 15 Temmuz Müzesi”nin açılışına katıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

15 Temmuz FETÖ’nün darbe teşebbüsünde Türkiye’nin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen kahraman milletin her bir ferdini selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası girişinde, 15 Temmuz Şehitler Makamı’nın hemen altında bin 500 metrekarelik alana inşa edilen “Hafıza 15 Temmuz Müzesi”nin açılış töreninde konuşma yaptı.

Törende konuşan Erdoğan, “15 Temmuz, tıpkı İstiklal Harbimiz gibi, Türk milletinin topyekûn kıyamıdır, dirilişidir, şahlanışıdır. Açık ve net söylüyorum, Anadolu toprakları o gece bir kez daha bize vatan kılınmıştır.” ifadelerini kullandı.

“HAFIZA 15 TEMMUZ MÜZESİ” İSTANBUL’A VE TÜRKİYE’YE HAYIRLI OLSUN

Mekanın kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ve teşekkür ettikten sonra “Hafıza 15 Temmuz”u açtıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçi altına bir ‘müze’ de ilave edilmiş ama müellifine sormam lazım, izin almam lazım.” Diyerek, müzenin İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilerin her birine sağlıklı, uzun ömürler diledi.

TARİH YAZMAK KADAR YENİ NESİLLERE AKTARMAK DA ÖNEMLİ

Tarih yazmak kadar yazılan tarihi yeni nesillere doğru bir şekilde aktarmanın da önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bizler, mazisi çağ açıp, çağ kapatan fetihlerle, zaferlerle, Çanakkale, Kut’ül Amare gibi destansı mücadelelerle dolu bir milletiz. Tarih yazan bir millet olarak, tarihimizi kayda geçirme, yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma konusunda maalesef aynı başarıyı gösteremiyoruz.” diye konuştu.

ANADOLU TOPRAKLARI O GECE BİR KEZ DAHA BİZE VATAN KILINMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafıza 15 Temmuz’un açılış töreninde yaptığı konuşmada, “15 Temmuz, demokrasi mücadelemizin en önemli kırılma anlarından biridir. O gece milletimiz kadını erkeği, genci yaşlısıyla nesiller boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza atmıştır. 15 Temmuz, tıpkı İstiklal Harbimiz gibi, Türk milletinin topyekûn kıyamıdır, dirilişidir, şahlanışıdır. Açık ve net söylüyorum, Anadolu toprakları o gece bir kez daha bize vatan kılınmıştır.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ