logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli’de Toplu Sağlık Tesisleri Açılışı Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli’de Toplu Sağlık Tesisleri Açılışı Yaptı

Kocaeli’de bir dizi açılış gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri Açılış Töreni’ne katıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri Açılış Töreni’nde yaptığı konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgın tehdidi altındaki hiçbir vatandaşımızı hastane kapısından geri çevirmedik, hiçbir hastanın tedavisini ihmal etmedik. Bilhassa şehir hastanelerimiz salgın döneminde en çok istifade ettiğimiz, en çok gurur duyduğumuz sağlık tesislerimizden biri oldu.” dedi.

TÜBİTAK YEDİ FARKLI MÜKEMMELİYET MERKEZİ RESMİ AÇILIŞI

Önceki gün Hidromek’in geliştirdiği dünyanın ilk elektrikli ve lastik tekerlekli şehir ekskavatörünü test eden, Gebze’de TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri açılış töreniyle TÜBİTAK’ın yedi farklı mükemmeliyet merkezinin resmî açılışlarını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı törenle Kocaeli Üniversitesi’nin Onkoloji Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi ile üç tıp merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ

Yatırım bedeli yaklaşık 73 milyon Türk Lirası Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne ait poliklinik ve tıp eğitimi uygulama merkezi toplam kapalı alanı 29.500 metrekare alanda kurulu. Günlük 4 bin hastaya poliklinik hizmeti verme kapasitesine sahip merkezide 225 poliklinik odası bulunuyor.

KOCAELİ’NDE ONKOLOJİ MERKEZİ

Hizmete açılan 45 adet kemoterapi kabini bulunan onkoloji merkezinde günlük 110 hastaya kemoterapi tedavisi uygulanacak. Gerekli hallerde kapasite 200 hastaya kadar çıkabilecek.

DENEYSEL TIP ARAŞTIRMA VE UYGULAMA BİRİMİ MERKEZİ (DETAM)

Açılışı yapılan bir başka tesis ise, Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Birimi Merkezi. Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Birimi Merkezi ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, “Denek hayvanları için kurulan elektro fizyoloji, kardiyoloji, davranış araştırma laboratuvarları ve ameliyathanelerle ilaç ve tıbbi deneylerde çok başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz.” Dedi.

BATI KAMPUSU SAĞLIK BİRİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılıştaki konuşmasında, “10.500 metrekare kapalı alana sahip, yatırım tutarı 17,5 milyon lira olan Batı Kampusu Sağlık Birimleri Araştırma Merkezleri bilhassa içinden geçtiğimiz dönemde kritik önemde bir yapıdır. Tesis içerisinde tıbbi genetik ve moleküler biyoloji araştırma merkezi ve PCR laboratuvarı, klonlama laboratuvarı, kök hücre merkezi yer alıyor. Merkezimiz Kovid-19 salgınıyla mücadelede bölgemizde yürütülen PCR test hizmetlerine aktif olarak katkı sunmuştur.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ