logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Adli Yıl Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Adli Yıl Açılış Törenine Katıldı

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 2020-2021 Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmayla yeni adli yılı açtı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020-2021 Adli Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Adalet talebi, dünyanın en ücra köşelerine kadar tüm toplumların bünyelerinde filiz salmaktadır. Türkiye, insanlığın bu ortak özleminin sözcüsü olarak her platformda hak ve adalet talebini dile getiriyor” dedi.

ERDOĞAN YENİ ADLİ YILIN AÇILIŞINDA KONUŞTU

2020-2021 Adli Yıl Açılış Töreni’ndeki konuşmasına, yeni adli yılın, yargı mensupları başta olmak üzere, ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni adli yılda hâkimlere, savcılara, avukatlara ve adalet sisteminin tüm taraflarına başarı temennisinde bulundu. Vazifeleri başında hayatlarını kaybeden hâkim ve savcılara da Allah’tan rahmet diledi.

“ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR”

Mahkeme salonlarının duvarlarında yazan “Adalet mülkün temelidir.” sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni’ndeki konuşmasında, “Hazreti Ömer’e atfedilen bu söz, devletin orduyla değil, parayla değil, petrolle-doğal gazla değil, sanayiyle-ticaretle değil, adaletle yaşadığını belirtiyor. Çünkü adaleti tam manasıyla tesis ettiğinizde, diğer her şey zaten kendiliğinden gelişecek, yaşayacak, ülkeyi ve toplumu kuşatacaktır. Tarihin her döneminde adaletin üzerinde en çok durulan ve tartışılan kavram olmasının sebebi de budur” ifadelerine yer verdi.

BAROLARLA İLGİLİ BİR RAHATSIZLIĞIMI İFADE ETMEK İSTİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adaletin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesini temin için yaptığımız reformları sürdüreceğiz. Ancak bu noktada yargı sistemimizin en önemli unsurlarından olan avukatlarımız ve onların meslek örgütleri olan barolarla ilgili bir rahatsızlığımı da ifade etmek istiyorum. Şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı katleden terör örgütü mensuplarına destek için açlık grevine giden avukatları bu kararlarından vazgeçirmek için devlet üzerine düşeni yapmıştır. Buna rağmen ısrarla açlık grevini sürdüren bir avukatın ölümü üzerine İstanbul Barosu binasına asılan pankartın, şehidimizin kemiklerini sızlatmanın ötesinde anlamları olduğunu düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

AVUKATLIK ZULMÜ SAVUNMAK DEĞİLDİR!

Adli Yıl açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avukatlık, zulmü savunmak değildir. Avukatlık adaleti savunmak, adaletin yanında yer almak demektir. Bu yapılan işlemlerin müvekkil-avukat ilişkisiyle uzaktan yakından alakasının olmadığı açıkça ortadadır. Uyuşturucu baronunu savunan avukat uyuşturucu tüccarlığına, katili savunan avukat cana kast etmeye, hırsızı savunan avukat hırsızlığa kalkışmıyorsa, teröristin avukatlığını yapanın da teröristliğe soyunması mümkün değildir. Hâkimin, savcının, polisin, askerin yapamadığını, kamusal bir vazife icra eden avukat da yapamamalıdır. Şayet yaparsa bunun bir müeyyidesi, sonucu, bedeli muhakkak olmalıdır.” Dedi.

2020-2021 Adli Yıl Açılış Töreni’ne; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve yüksek yargı üyeleri de katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ